I LOVE SUNDAYS & HAPPY OUTSIDE

10 συμβουλές για να περάσεις μια ονειρεμένη μέρα στην παραλία!

Post by: 18/07/2020 0 comments

Τώρα το καλοκαίρι, υπάρχουν μέρες στην παραλία που λες και είμαι στον παράδεισο και άλλες, που σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να πας με την παρέα σου για μπάνιο. Λίγο η κίνηση, λίγο η ζέστη, λίγο ο κόσμος, λίγο το beach bar που γίνεται χαμός και είναι τα ζώα μου αργά, αρκούν για να καταστρέψουν τη μέρα σου.

Όμως, τo πιο σημαντικό βήμα για μια τέλεια μέρα στην παραλία είναι ένα: ο σχεδιασμός!

6-7 μικρά βηματάκια μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια ονειρεμένη μέρα και έναν εφιάλτη! Το μόνο που χρειάζεται είναι προγραμματισμός και μια μικρή προετοιμασία.

1. Ξεκίνα για την παραλία νωρίς.
Αν είσαι στο δρόμο για την παραλία νωρίς, πρώτον θα αποφύγεις την κίνηση και δεύτερον θα φτάσεις στην παραλία πρώτη. Ειδικά, αν πηγαίνεις με μέσο μαζικής μεταφοράς ή δεν είσαι εσύ η οδηγός, μπορείς να ρίξεις και ένα υπνάκο στη διαδρομή ή να απολαύσεις άνετα τον καφέ σου.

2. Πήγαινε λίγο πιο πέρα και ανακάλυψε το καλύτερο κομμάτι της παραλίας.
Το χειρότερο πράγμα σε μια παραλία είναι… οι άλλοι. Η πολυκοσμία δημιουργεί ρύπανση (περιβαλλοντική, ηχητική, αισθητική κτλ) και δεν σε αφήνει να απολαύσεις το μπάνιο σου. Αν δεν ξέρεις μια πιο μικρή, απόμερη παραλία, τουλάχιστον πήγαινε λίγο παραπέρα από το χαμό. Συνήθως, οι περισσότεροι πηγαίνουν στο σημείο που είναι πιο κοντά στο αυτοκίνητό τους, γιατί βαριούνται να περπατήσουν λιγάκι. Αν, όμως, περπατήσεις λίγο παραπέρα, σίγουρα θα αποζημιωθείς. Και η θάλασσα θα είναι πιο καθαρή, και πιο ησυχία θα έχει και θα ηρεμήσεις περισσότερο.

3. Μην ποντάρεις στο beach bar.
Αρκετά beach bar, ειδικά σε μη οργανωμένες παραλίες, είναι πρόχειρα παραπήγματα, που με το ζόρι περνάνε τη βάση στους κανόνες υγιεινής. Επιπλέον, δεν έχουν μεγάλη ποικιλία, είναι πανάκριβα και πρέπει να περιμένεις πολλή ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθείς. Αν, όμως, έχεις προνοήσει και έχεις φέρει το ψυγειάκι σου με τα αναψυκτικά, τα σνακ σου και, γιατί όχι, τις μπύρες σου, δεν χρειάζεται να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία. Και πιο χαλαρή και κερδισμένη!

4. Πάντα να έχεις μαζί σου αρκετό και παγωμένο νερό.
Η καλή ενυδάτωση είναι βασική αρχή του καλοκαιριού. Ένα καλό tip για να έχεις δροσερό νερό όλη τη μέρα, είναι να έχεις 2 μπουκάλια νερό μαζί σου στην παραλία. Ένα γεμάτο, δροσερό από το ψυγείο και ένα μισογεμάτο, παγωμένο από την κατάψυξη, και τα δυο μέσα σε θερμομονωτική θήκη και στη σκιά. Όποτε θέλεις δροσερό νερό, θα μεταγγίζεις λίγο νερό από το ένα μπουκάλι στο άλλο, κι έτσι θα έχεις παγωμένο νερό όλη μέρα. Μπορεί το βάρος να είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά το κέρδος είναι τριπλό: και δροσισμένη και ενυδατωμένη και γυμνασμένη!

5. Πάρε μαζί σου δύο πετσέτες.
Μια πετσέτα για να ξαπλώνεις και μια πετσέτα για να σκουπίζεσαι όταν βγαίνεις από τη θάλασσα. Έτσι, θα είσαι πιο στεγνή και καθαρή.

6. Ναι, θα γεμίσεις με άμμο και είναι φυσιολογικό.
Δεν μπορείς να αποφύγεις την άμμο και μην προσπαθείς να καθαρίζεσαι συνεχώς. Είναι μάταιος κόπος. Δεν πειράζει να έχεις και λίγη άμμο πάνω σου, θα την ξεπλύνεις όταν επιστρέψεις σπίτι, κάνοντας ντους.

7. Φτιάξε μια καλή playlist με τραγούδια που σου αρέσουν.
Η μουσική στην παραλία είναι must, αλλά είναι δύσκολο να έχεις σήμα, είτε για να έχεις δεδομένα internet, είτε για να πιάσεις καθαρά κάποιο καλό ραδιοφωνικό σταθμό. Έχοντας τη δική σου playlist όμως, σε συνδυασμό με ένα bluethooth ηχείο και πάντα με την προϋπόθεση να μην ενοχλείς τους γύρω σου, μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου τη μουσική που σας αρέσει!

8. Μην πολυσκαλίζεις το κινητό σου.
Αν το αφήσεις έξω από την τσάντα, μπορεί να γεμίσει με άμμο, μπορεί να βραχεί, μπορεί να στο κλέψουν πιο εύκολα και, τελικά, να μείνεις χωρίς κινητό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το έχεις στην τσάντα σου και να το βγάζεις μόνο για να μιλήσεις ή για να τραβήξεις μερικές σούπερ φωτογραφίες για το προφίλ σου στο Instagram. Η άλλη λύση είναι να έχεις κάποια προστατευτική, αδιάβροχη θήκη, που θα σε σώσει από ατυχήματα.

9. Πρόσεξε μην ξεχαστείς και κοιμηθείς κάτω από τον ήλιο.
Στην καλύτερη περίπτωση θα αποκτήσεις ένα ανομοιογενές μαύρισμα και στην χειρότερη θα καταλήξεις σαν αστακός από τα εγκαύματα. Μην ξεχνάς πάντα να έχεις μαζί σου αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και μια μεγάλη ομπρέλα με μικρή διαπερατότητα.

10. Τέλος, ή φύγε από την παραλία λίγο πιο νωρίς ή φύγε πολύ πιο αργά.
Όποιο τρόπο κι αν διαλέξεις, θα γλυτώσεις την κίνηση και την ταλαιπωρία!

Καλό μπάνιο!

Φωτό από: FreeImages.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons