Προ λίγων εβδομάδων, μια Κυριακή βράδυ με πενιχρή αθλητική δραστηριότητα, σέρφαρα στο Ίντερνετ πέφτοντας τυχαία μέσω Facebook σε ένα βίντεο ενός παλιού αγγλικό ντέρμπι της δεκαετίας του ’90. Κάπου διάβασα εντωμεταξύ, ένα φοβερό σχόλιο που φορά στο YouTube. Μια ερώτηση, που μιλάει στο μυαλό όλων των χρηστών του συγκεκριμένου site και σας την παραθέτω σε ελεύθερη μετάφραση. «Έχετε παρατηρήσει πως μπορεί να μπείτε στο YouTube παρακολουθώντας ένα βίντεο που αφορά στην ομιλία ενός φιλόσοφου και 2 ώρες μετά να έχετε καταλήξει να βλέπετε πόσες φορές τον χρόνο γεννά ένα δελφίνι;»
Κάπως έτσι λοιπόν ήταν εκείνη η Κυριακή μου και η αφορμή να δω ένα βίντεο με θέμα το πολυαγαπημένο αγγλικό ποδόσφαιρο, μου έφερε στο μυαλό αίτια και αφορμές του λόγου για τον οποίο η PremierLeague απέχει παρασάγγας από τα άλλα πρωταθλήματα, όχι τόσο ως προς το θέαμα αυτό καθεαυτό αλλά ως προς όλες τις παράπλευρες δραστηριότητες που σε κάνουν να ασχολείσαι με αυτό ακόμη κι αν δεν υπάρχει παιχνίδι.
Κατά σειρά λοιπόν:
-
Fantasy
Μια γνωστή ασχολία σε ανδρικές παρέες, ή συναδέλφους που αφορά στον καταρτισμό υποθετικών ομάδων με παίκτες από όλους τους συλλόγους , τα αποτελέσματα των οποίων εξαρτώνται από την πορεία των παικτών σε πραγματικές συνθήκες αγώνα. Για παράδειγμα, ένας παίκτης που σκοράρει ένα γκολ στο ματς, μεταφράζεται σε κερδισμένους πόντους στο «φανταστικό» παιχνίδι που διεξάγεται σε όλη την σεζόν. Ο νικητής κερδίζει χρηματικό έπαθλο από την PremierLeague!
-
Συνεντεύξεις
Συνεντεύξεις παικτών, προπονητών, φιλάθλων, παλαιμάχων, δημοσιογράφων και όλων των εμπλεκομένων όχι μόνο μετά το παιχνίδι αλλά και κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Όμορφες ιστορίες, ανέκδοτες πολλές φορές που σε κάνουν να βλέπεις τον εκάστοτε αγώνα με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
-
Οδοιπορικά
Μαθαίνεις πως οι φίλαθλοι κάθε ομάδας ζουν με τον δικό τους τρόπο ένα παιχνίδι με βιωματικά ρεπορτάζ μέσα από την πηγή των γεγονότων. Ιδιορρυθμίες, προσωπικές ιστορίες, πάθος και συναίσθημα.
-
Ιστορικές αναδρομές
Σε παλαιά παιχνίδια, παλιές ιστορίες, ξεχασμένα γκολ όμορφες εμπνεύσεις.
-
Δημοψηφίσματα
Δίνοντας λόγο στο κοινό να αποφανθεί για ένα σημαντικό ή ασήμαντο ζήτημα που αφορά στον αγώνα. Όχι απαραίτητα με μια ερώτηση του τύπου «θα κερδίσει η ομάδα Α ή η ομάδα Β, αλλά «έπρεπε ο διαιτητής να δώσει πέναλτι», «θα έπρεπε να έχει αποφασίσει ο ποδοσφαιριστής κάτι άλλο;
-
Troll
Το αγαπημένο τρόλινγκ, η διαδικτυακή καλοπροαίρετη (αν και συχνά και κακοπροαίρετη) κοροϊδία που δημιουργεί ένα trend στο Διαδίκτυο μέσω των οποίων ο κόσμος μαθαίνει ολοένα και πιο πολύ πράγματα για αυτό που του αρέσει να κάνει το Σαββατοκύριακο