ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Να φοράς ή όχι το δαχτυλίδι αρραβώνων σου στις συνεντεύξεις για δουλειά;

Post by: 16/05/2017 0 comments

«Είμαι 35 χρονών, παντρεμένη και θέλω να κάνω παιδί», μου απάντησε τις προάλλες μία φίλη όταν τη ρώτησα γιατί δεν αποφασίζει να αλλάξει δουλειά. Δεν θέλει και ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι μία γυναίκα σε «ηλικία γάμου και παιδιού» να εξελιχθεί στον χώρο εργασίας, μιας και αρκετοί εργοδότες θα θεωρήσουν ότι έχει άλλες προτεραιότητες. Πρέπει, λοιπόν, οι γυναίκες να κρύβουν το δαχτυλίδι αρραβώνων τους; Και αν ναι, τι γίνεται μόλις παντρευτούν; Θα πρέπει να αφήνουν ένα κόσμημα συναισθηματικής αξίας στο σπίτι, μήπως κάνουν κάποιον να αισθανθεί άβολα; Φυσικά και όχι!

Είσαι γυναίκα! Είσαι όμορφη, έξυπνη και μπορείς να παρουσιαστείς όπως εσύ θέλεις. Για να μην αναφέρουμε ότι όταν ο σύντροφός σου σού χάρισε αυτό το δαχτυλίδι είχε στο μυαλό του να το φοράς συνέχεια. Πώς θα ένιωθες αν ο ίδιος στο μέλλον έβγαζε τη βέρα του; Το πιθανότερο είναι να θύμωνες.

Ας είσαι, λοιπόν, ο εαυτός σου, δείχνοντας στους μελλοντικούς εργοδότες σου τα πολύτιμα χαρακτηριστικά που έχεις και θα ήθελαν στην εταιρία τους. Ξεχώρισε από το πλήθος και δείξε σε όλους τι αξίζεις, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Πολλές φορές δεν είναι το ίδιο το δαχτυλίδι που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή σου, αλλά το μέγεθός του. Ένα ακριβό δαχτυλίδι μπορεί να «κομπλάρει» τους άντρες και να τους αφήσει να φτιάξουν διάφορες ιστορίες στο κεφάλι τους. Και πάλι όμως, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σε αφορά και να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα. Αξίζεις και το δαχτυλίδι και τη δουλειά. Βγάζοντας το δαχτυλίδι, σταματάς να παλεύεις για την ισότητα. Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό κόσμημα, είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε γυναίκας τώρα και στο μέλλον.

Φωτό από: GILMON.ru

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons