ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Οι πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις ανά την Ελλάδα!

Post by: 07/07/2021 0 comments

Διακεκριμένοι chefs ηγούνται τις κουζίνες εμβληματικών ξενοδοχείων, δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε νέα εγχειρήματα και διευρύνουν τους μαγειρικούς τους ορίζοντες σε διάσημα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις για το φετινό καλοκαίρι.

Το Summer Senses Luxury Resort στη Μάρπησσα της  Πάρου, υποδέχεται και φέτος εστιατόριο Galazia Hytra. Παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου Hytra και πιστή στη φιλοσοφία για κλασικές συνταγές που αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη, η Galazia Hytra προσφέρει γεύσεις που πρεσβεύουν τη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Η αέναη αναζήτηση της τελειότητας, η αναγνώριση και η αγάπη για τον πλούτο της ελληνικής γης, καθώς και η σύγχρονη απόδοση παραδοσιακών συνταγών αποτελούν την ουσία του μενού που έχει συνθέσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Τάσος Μαντής.

Στη Νάουσα της Πάρου, στο εστιατόριο Raδa του ξενοδοχείου Paros Cove, συναντάμε τον chef του Aleria, Γκίκα Ξενάκη. Αν κρίνουμε από την επιτυχημένη πορεία του στο αθηναϊκό εστιατόριο και τη φιλοσοφία του chef γύρω από την εποχικότητα και την πρώτη ύλη, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα νόστιμο. Στην Αντίπαρο και συγκεκριμένα στο Beach House προσγειώθηκε το βραβευμένο δίδυμο του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, που μαζί με τον ταλαντούχο Περικλή Κοσκινά συνθέτουν ένα άκρως καλοκαιρινό και δροσερό μενού.

Στη Μύκονο, ο Αθηναγόρας Κωστάκος διευθύνει το Noema, μέσα από την κουζίνα του οποίου αναδεικνύει τους μικρούς παραγωγούς των Κυκλάδων. Το foraging και η farm to table λογική αποτελούν τους πυλώνες της μαγειρικής του. Στο νησί των ανέμων βρίσκεται και ο Βρετανός σεφ και εστιάτορας, Jason Atherton (που γνωρίσανε οι περισσότεροι μέσα από τον τελικό του MasterChef), ο οποίος άνοιξε το Mykonos Social στο ξενοδοχείο Santa Marina, στον Ορνό.

Στη Σαντορίνη, και συγκεκριμένα στο Cavo Tagoo Santorini, βρίσκεται από φέτος το Vezene, που αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις σε καλοκαιρινό προορισμό. Στο τιμόνι του εστιατορίου ο Άρης Βεζενές, έχει μπει ήδη δυναμικά στην κουζίνα του. Στο ίδιο νησί συναντάμε και τον Έκτορα Μποτρίνι ο οποίος αναλαμβάνει την κουζίνα του εμβληματικού Selene restaurant που στεγάζεται στο ατμοσφαιρικό Katoikies Garden Hotel. Στο ίδιο εστιατόριο θα βρίσκεται και ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης, ο pastry chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Η Πελοπόννησος ενδείκνυται για γαστρονομικό τουρισμό και οι φετινές αφίξεις ταλαντούχων chefs το επισφραγίζουν. Μιλώντας για τον Γκίκα Ξενάκη, ο chef υπογράφει και το μενού του Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα. Πολλά υποσχόμενη συνεργασία είναι αυτή του Δήμου Μπαλόπουλου με την ιστορική ταβέρνα Lela’s στη μαγευτική Καρδαμύλη, ενώ ο Γιάννης Παρίκος έχει αναλάβει το Cook στο Costa Navarino και ετοιμάζει μία farm to table προσέγγιση.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons