ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Πιες νερό στη σωστή στιγμή!

Post by: 27/09/2020 0 comments

Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσεις ένα ποτήρι νερό. Πίνοντας όμως νερό στη σωστή στιγμή μπορείς να έχεις πολλά περισσότερα οφέλη. Μάθε λοιπόν ποια είναι αυτή και τι προσφέρεις στον οργανισμό σου!

  1. Πιες δύο ποτήρια νερό μετά το πρωινό σου ξύπνημα, αφού βοηθά στην ενεργοποίηση των οργάνων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν πίνεις νερό με άδειο στομάχι βοηθάει στο να καθαρίσει το έντερο και να αφομοιωθούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.
  2. Ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα θα διευκολύνει την πέψη. Για να μην το ξεχνάς, μπορείς να βάζεις υπενθύμιση στο κινητό σου κάθε πρωί. Με αυτό τον τρόπο δεν θα παραλείπεις ούτε τα βασικά γεύματα.
  3. Συνδύασε το σνακ με ένα ποτήρι νερό. Αν νιώσεις πείνα ανάμεσα στα γεύματα, δοκίμασε να πιεις πρώτα νερό, αφού πολλές φορές μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας. Αν παρόλα αυτά συνεχίσεις να πεινάς, συνδύασε το σνακ μαζί με το νερό. Είναι πιθανό να νιώσεις κορεσμό πιο γρήγορα και να φας μικρότερη ποσότητα.
  4. Πιες νερό πριν τη γυμναστική σου. Είναι σημαντικό να ενυδατωθεί ο οργανισμός σου πριν από την προπόνηση.
  5. Το ίδιο ισχύει και μετά την άθληση, αφού πρέπει να αναπληρώσεις τα υγρά που έχασες με την εφίδρωση και την έντονη σωματική άσκηση. Μην πίνεις πολύ γρήγορα ή πάρα πολύ, ώστε να αποφύγεις τυχόν κράμπες στο στομάχι. Βεβαίωσου όμως ότι ήπιες αρκετό για να μην αφυδατωθείς.
  6. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν κάνεις μπάνιο ή ντους, αφού βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  7. Ένα ποτήρι νερό πριν ξαπλώσεις για τον βραδινό σου ύπνο, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής.
  8. Νιώθεις κουρασμένος; Πιες ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση κρύο αφού θα «ξυπνήσει» το σώμα σου και θα σε αναζωογονήσει.

Φωτό από: GoodFon

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons