ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Βάλε προτεραιότητα τις ανθρώπινες σχέσεις.

Post by: 21/05/2019 0 comments

Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο χρόνος για τους αγαπημένους μας υπάρχει πάντα. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζονται οι άνθρωποι; Δεν είναι τα χρήματα. Δεν είναι ούτε τα επιτεύγματα ούτε η αναγνώριση. Το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι η αγάπη. Όλοι μας θέλουμε να αγαπηθούμε και να μας αγαπήσουν. Δυστυχώς, μερικές φορές καταπιανόμαστε με τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα που ξεχνάμε πόσο όμορφο είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Όσο μεγαλώνουμε, οι σχέσεις με τους αγαπημένους μας αλλάζουν. Από την οικογένεια και τους συγγενείς μας μέχρι τον σύντροφο και τους φίλους μας, οι άνθρωποι που μας αγαπούν και αγαπάμε, χρειάζονται τον χρόνο μας. Ανατρέχοντας πίσω στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, παιχνίδια με τα ξαδέρφια μας και υποσχέσεις για φιλίες που δεν θα τελειώσουν ποτέ. Στις σπουδές μας, τα ξέφρενα ξενύχτια, οι ατελείωτες βόλτες και οι εκδρομές μάς έκαναν να πιστεύουμε ότι όλη μας η ζωή θα είναι έτσι.

Όσο όμως περνούν τα χρόνια, αλλάζουμε πρώτα εμείς και ύστερα η καθημερινότητά μας. Μία σχέση, ένας γάμος, ένα παιδί, μία μετακόμιση για δουλειά σε άλλη πόλη ή χώρα, αλλάζουν τις συνθήκες των σχέσεων με τους αγαπημένους μας. Ο χρόνος μας συρρικνώνεται και οι προτεραιότητες αλλάζουν. Όσο κι αν είναι πιεσμένος ο χρόνος μας όμως ή αν η ζωή μας δεν συμβαδίζει πλέον όπως παλιά με οικογένεια και φίλους, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τον επενδύουμε και στους μεν και στους δε.

Η τεχνολογία συμβάλλει στην επικοινωνία μας, διευκολύνοντάς τη όπου κι αν είμαστε. Τα smartphone μας μάς επιτρέπουν να δικτυωνόμαστε γρήγορα, οικονομικά και εύκολα, ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε διαφορετικές χώρες με τους φίλους μας. Από την άλλη, ένα τηλέφωνο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο από την οικογένειά μας, όσο περιμένουμε το λεωφορείο, περπατάμε ή σιδερώνουμε, θα χαροποιήσει τόσο τον άλλον όσο και εμάς. Τίποτα όμως δεν είναι το ίδιο με την προσωπική επαφή. Όσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το πρόγραμμά μας, πάντα μπορούμε να ξεκλέψουμε χρόνο για έναν καφέ με την κολλητή μας, για ένα κυριακάτικο τραπέζι με τους γονείς μας ή μία έξοδο με φίλους. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε στη ζωή μας και όσο παλεύουμε για αυτές, έχουμε δίπλα μας ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να μοιραστούμε τις χαρές, τις λύπες, τα άγχη και τις σκέψεις μας.

Φωτό από: www.razemnadiecie.org

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons