ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα καταραμένα βασιλικά κοσμήματα.

Post by: 11/08/2019 0 comments

Πολλές φορές έχουμε ακούσει θρύλους, μύθους και ιστορίες, για καταραμένα διαμάντια, κοσμήματα και πετράδια. Ήξερες όμως, οτι οι βασιλικές οικογένειες δεν έχουν ξεφύγει από αυτή την κατάρα;

 

1. Το καταραμένο διαμάντι Koh-i-Noor.Το διαμάντι που βρίσκεται σήμερα στο στέμμα της μητέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ, προέρχεται από την Ασία. Το όνομα του σημαίνει “το βουνό του φωτός” και λέγεται ότι φέρνει τρομερή ατυχία σε όποιον το φοράει. Από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στη Βρετανία το έχουν φορέσει μόνο γυναίκες, οι οποίες όλες έχασαν τόσο τον σύζυγό τους, όσο και τουλάχιστον ένα από τα παιδιά τους. Πλέον είναι στην κατοχή της, αλλά η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει αρνήθει να φορέσει το διαμάντι.

 

2. Η τιάρα Hesse Strawberry Leaf.Πρόκειται για μια τιάρα που δόθηκε ως μεταθανάτιο γαμήλιο δώρο. Πώς να μην είναι στοιχειωμένη; Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος βοήθησε να σχεδιαστεί αυτή η διαμαντένια τιάρα, ως γαμήλιο δώρο για τη δεύτερη κόρη του, την Πριγκίπισσα Αλίκη, αλλά δεν πρόλαβε να δει την κόρη του νυφούλα, γιατί πέθανε πριν από το γάμο της με το Μεγάλο Δούκα Λούις. Ακριβώς δεκαεπτά χρόνια αργότερα από τη μέρα που πέθανε ο πατέρας της, η Αλίκη πέθανε από διφθερίτιδα. Τρεις από τις κόρες της, μια εκ των οποίων και η τελευταία αυτοκράτειρα της Ρωσίας, βρήκαν τραγικό θάνατο και ο γιος της, Έρνεστ, υπέστη και την απώλεια της κόρης του. Η τιάρα ήταν επίσης παρούσα στη μεγαλύτερη τραγωδία της οικογένειας, το αεροπορικό δυστύχημα του 1937. Στο δυστύχημα αυτό σκοτώθηκαν αρκετά μέλη της οικογένειας, όμως η τιάρα, βγήκε ακέραιη μέσα από τα φλεγόμενα συντρίμμια.

 

3. Το οπάλιο της Βασίλισσας Μερσεντές της Ισπανίας.Η ισπανική βασιλική οικογένεια υπέστη πολλές τραγωδίες τη μια πίσω από την άλλη, τον δέκατο ένατο αιώνα, με πολλά μέλη της οικογένειας να πεθαίνουν νεαρά από ασθένειες. Η κατάρα ξεκινά από ένα οπάλιο, που δόθηκε από την ερωμένη του βασιλιά Αλφόνσο, στην σύζυγό του, τη βασίλισσα Μερσεντές. Η βασίλισσα έζησε μόνο έξι μήνες μετά τον γάμο, ενώ είχε προηγηθεί μια αποβολή της και είχε προσβληθεί από τυφοειδή πυρετό.

 

4. Το διαμάντι της ελπίδας.Το γαλάζιο διαμάντι της ελπίδας είναι ίσως ο πιο διάσημος καταραμένος πολύτιμος λίθος όλων. Σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian, αλλά η ιστορία του είναι γεμάτη με τραγικά περιστατικά. Είναι η ίδια πέτρα που ονομάστηκε “Γαλλικό μπλε” από τη γαλλική βασιλική οικογένεια, η οποία την έχασε κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης το 1792. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η κατάρα επινοήθηκε από πράκτορες που επιθυμούσαν να προσθέσουν στην φήμη της πέτρας, η McLean, που ήταν η τελευταία διάσημη ιδιοκτήτρια του διαμαντιού, υπέφερε από το θάνατο του νεαρού της γιου, τις απιστίες και το θάνατο του συζύγου της και την πτώχευση της επιχείρησης της οικογένειάς της, μετά την αγορά του διαμαντιού.

 

5. Το δαχτυλίδι αρραβώνων της Νταϊάνα. Κάθε δαχτυλίδι αρραβώνων που συνδέεται με μια αποτυχημένη σχέση, είναι σίγουρα λίγο γρουσούζικο, αλλά όταν το δαχτυλίδι είναι ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο, και η σχέση είναι ο γάμος του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά. Πολλοί θεωρούν το δαχτυλίδι καταραμένο, μιας και αυτός ο γάμος έκανε την Νταϊάνα δυστυχισμένη και στο τέλος έχασε τη ζωή της. Η Κέιτ Μίντλετον, παρόλα αυτά, το φοράει συνεχώς, δείχνοντας πως δεν πιστεύει σε δοξασίες.

Φωτό από: Newsland

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons