ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Σταμάτα να τον παρακολουθείς στα social media!

Post by: 04/06/2019 0 comments

Στην εποχή που τα social media δεν υπήρχαν στη ζωή μας ή τουλάχιστον δεν είχαν την ίδια δυναμική, δύσκολα μας απασχολούσαν ερωτήματα όπως: «να κάνω unfollow τον πρώην μου στο Instagram»; Σε έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα χρειαζόταν να μπεις στη διαδικασία να σταματήσεις να τον ακολουθείς, όμως τα social media αποτελούν τον μικρόκοσμό μας και σίγουρα δεν είναι τέλειος.

Η παρακολούθηση των πρώην στα social media είναι ένα «αμάρτημα» στο οποίο όλοι έχουμε υποπέσει. Είναι μάλιστα αρκετά λογικό. Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν χωρίζεις ποτέ ουσιαστικά. Μία φωτογραφία, ένα check-in, ένα like είναι αρκετά για να αναζωπυρώσουν σκέψεις, να κινήσουν ερωτήματα και να ξυπνήσουν συναισθήματα που μόνο θετικά δεν είναι.

Με μία πρώτη σκέψη, θα έκρινα το unfollow ή το delete ως κινήσεις ανωριμότητας ή αγένειας, όμως μετά από τον πόνο ενός χωρισμού αναθεωρείς τα πάντα. Την πρώτη φορά που βρέθηκα στη θέση της χωρισμένης και ο τότε πρώην φίλος μου με διέγραψε μετά από ελάχιστους μήνες, αισθάνθηκα πώς ήταν μία κίνηση μικροπρέπειας από μέρους του. Όταν έτυχε να τον συναντήσω, μου εξήγησε πώς δεν είχε νόημα να βλέπει συνεχώς που είμαι και τι κάνω και το ίδιο ίσχυε και για μένα. Πέρασαν αρκετοί μήνες για να συνειδητοποιήσω πόσο δίκιο είχε.

Αν δεν έχεις ξεπεράσει τον χωρισμό ή τον άνθρωπο, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μην ξεψαχνίσεις το προφίλ του, αναζητώντας κάποια απάντηση, ένα σημάδι, κάτι που θα σε πείσει ότι περνάει ή δεν περνάει καλά χωρίς εσένα. Αν αναλογιστούμε ότι τα social media προβάλλουν μόνο ένα κομμάτι της ζωής μας, το οποίο είναι και απόλυτα ελεγχόμενο, τότε σίγουρα δεν μπορείς να έχεις αληθινή εικόνα της πραγματικής του ζωής. Η αναζήτηση τροφοδοτεί τις αγχωτικές σκέψεις και στο τέλος δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο δεν ξεμπλέκεις εύκολα.

Το να σβήσεις ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει από τα social media δεν είναι εύκολο. Είναι σαν το τσιρότο που πρέπει να τραβήξεις γρήγορα. Αν δεν έχεις τη δύναμη να το κάνεις μία κι έξω, υπάρχουν αρκετές επιλογές για να περιορίσεις τη μεταξύ σας διάδραση, όπως το unfollow αλλά όχι το unfriend, ή να τον τοποθετείς στις ειδικές κατηγορίες «φίλων» και φυσικά, να αποκρύπτεις αρκετές πληροφορίες. Το πιο σημαντικό όμως που πρέπει να θυμάσαι είναι πώς όλα είναι στο χέρι σου.

Φωτό από: Mush

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons