ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρώτο ραντεβού; Αυτά είναι τα καλύτερα θέματα για κουβέντα.

Post by: 14/06/2016 0 comments

Μία από τις ανησυχίες του πρώτου ραντεβού είναι τι θέματα θα συζητηθούν στον τραπέζι. Ναι, ο καιρός είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό, αλλά πόση ώρα θα μιλάς για βροχοπτώσεις και χιόνια; Από την άλλη, δεν μπορείς να μπεις σε πιο προσωπικά ζητήματα, αφού δεν γνωρίζεις αυτόν που έχεις απέναντί σου.

Για μερικούς ανθρώπους είναι αρκετά δύσκολο να ξεκινήσουν μία συζήτηση ακόμα και στο δεύτερο ραντεβού. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, δεν χρειάζεται να νιώθεις μειονεκτικά, αλλά να αρχίσεις την εξάσκηση. Κι αν σου λείπει η έμπνευση, θα στη δώσουν σίγουρα τα παρακάτω θέματα.

Διακοπές

Αν το ραντεβού σου συμπίπτει με την περίοδο των γιορτών ή των διακοπών, έχεις μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις μία σχετική κουβέντα. Μίλα για τα αγαπημένα σου μέρη, τις προτιμήσεις και γιατί όχι, τις καλύτερες διακοπές που έκανες πρόσφατα και ζήτα από τον συνοδό σου να κάνει το ίδιο.

Φαγητό

Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε δίαιτες, διατροφικές συμβουλές και απώλεια βάρους. Μπορείς να συζητήσεις για τα αγαπημένα και μη φαγητά και ποτά, τις προτιμήσεις σας όταν τρώτε έξω και τη σχέση μας με τη μαγειρική. Έτσι, θα έχεις μία ιδέα για το τι να μαγειρέψεις όταν θελήσεις να καλέσεις το ραντεβού σου για ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι σου.

Παιδικές αναμνήσεις

Σίγουρα θα έχεις κάποιες ενδιαφέρουσες και αστείες ιστορίες να μοιραστείς από την παιδική σου ηλικία, τότε που τα χρόνια ήταν ακόμα ανέμελα. Αν δεις ότι ο συνοδός σου μιλάει για τα παιδικά του χρόνια με χαμόγελο, μην φοβηθείς να κάνεις ερωτήσεις και να αποκαλύψεις και δικές σου αστείες στιγμές. Είναι ένας καλός τρόπος να μάθει περισσότερα ο ένας για τον άλλον.

Τεχνολογία

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι κοιμούνται με τα smartphones τους και τσεκάρουν τα email τους μόλις ξυπνήσουν. Τι πιο εύκολο, λοιπόν, από το να αρχίσεις να μιλάς για την εξέλιξη της τεχνολογίας, να συγκρίνεις τα τελευταία gadgets ή να σχολιάσεις μία καινούργια εφεύρεση. Αν, ωστόσο, ο συνοδός σου δεν διαθέτει κινητό τελευταίας τεχνολογίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον κάνεις να αισθανθεί άσχημα.

Μουσική

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η μουσική έχει μία μαγική δύναμη. Γιατρεύει την ψυχή, βελτιώνει τη διάθεση και μας εμπνέει να κοιτάξουμε μπροστά. Η μουσική είναι το ιδανικό θέμα για να σπάσεις τον πάγο και να ξεκινήσεις μία συζήτηση. Μιας και δεν γνωρίζει τίποτα ο ένας για τον άλλον, θα είναι αρκετά ευχάριστη η διαδικασία των ερωτήσεων μέχρι να ανακαλύψετε κοινά στοιχεία.

Καριέρα

Η συζήτηση για τους επαγγελματικούς σας στόχους μπορεί να σας οδηγήσει σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Δεν χρειάζεται να μακρηγορήσετε, αρκεί μία αρχική κουβέντα που μπορεί να σας οδηγήσει στο επόμενο θέμα. Απόφυγε, ωστόσο, να κουτσομπολέψεις τους συναδέλφους ή το αφεντικό σου.

Οικογένεια

Η οικογένεια είναι λίγο επίφοβο θέμα αλλά, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείς να μιλήσεις γι’ αυτή. Γονείς, αδέρφια, ανίψια… Αν στην οικογένεια υπάρχουν μικρά παιδιά, μπορείς να μιλήσεις λίγο γι’ αυτά. Μην το παρακάνεις, όμως, γιατί κανείς δεν έχουν όλοι τη διάθεση να μάθουν το ακριβές πρόγραμμα της δίχρονης ανιψιάς σου.

Φωτό από: www.dumblittleman.com

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons