ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς θα καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένη με τον καλύτερό σου φίλο.

Post by: 18/06/2019 0 comments

«Είμαστε μόνο φίλοι. Δεν συμβαίνει τίποτα παραπάνω». Όλοι το έχουμε πει για κάποιον φίλο μας που τελικά δεν βλέπαμε μόνο φιλικά. Συμβαίνει συχνά, να ερωτεύεσαι τον καλύτερό σου φίλο, και σε μερικές περιπτώσεις η κατάληξη είναι ευχάριστη. Πώς όμως θα καταλάβεις αν όντως έχεις περάσει τη … φιλική γραμμή;

  • Είναι ο πρώτος που θέλεις να του λες ό,τι συμβαίνει. Ποιον παίρνεις πρώτο τηλέφωνο για να του πεις ένα νέο; Σε ποιον στέλνεις όλα αυτά τα αστεία memes που βλέπεις; Με ποιον θέλεις να μοιραστείς ένα μυστικό; Αν η απάντηση είναι ο καλύτερός σου φίλος, τότε σίγουρα είναι ο πρώτος που μαθαίνει ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου.
  • Έχετε σωματική επαφή. Δεν αναφέρομαι σε μία αγκαλιά ή σε ένα φιλί στο μάγουλο, αλλά σε υπερβολική άνεση. Κάθεστε κολλητά στον καναπέ, τα πόδια σας ακουμπούν, αγγίζεστε συνέχεια ή κρέμεσαι από πάνω του όταν είστε όρθιοι. Ας το πούμε διαφορετικά: αν είχες αγόρι, θα ζήλευε αν σας έβλεπε; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε μάλλον έχετε ξεπεράσει τα όρια φιλίας.
  • Τον προστατεύεις. Ανησυχείς μήπως πάθει κάτι κακό, τον υπερασπίζεσαι συχνά και γενικά δεν θέλεις να ακούς αρνητικά σχόλια για το άτομό του. Όλα συντελούν στο ότι ενδιαφέρεσαι υπερβολικά για εκείνον και μάλλον γιατί τον βλέπεις διαφορετικά.
  • Δεν θέλεις να τον μοιράζεσαι με άλλους φίλους. Όσο πιο κοντά έρχεστε μεταξύ σας, τόσο περισσότερο θέλεις να είστε μόνοι σας. Όταν αρχίζεις να μονοπωλείς τον χρόνο του φίλου σου, είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι αναζητάς κάτι παραπάνω από τη φιλία του. Ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρη για τα συναισθήματά σου, αυτά τα μικρά ψήγματα ζήλειας μπορούν να σε οδηγήσουν σε συμπεράσματα.
  • Θα έκανες τα πάντα γι’ αυτόν. Σκέψου όλα όσα θα έκανες για έναν από τους πιο κοντινούς σου φίλους. Τώρα σκέψου τι θα έκανες για τον καλύτερό σου φίλο. Είναι τα ίδια; Αν για τον δεύτερο θα έκανες πολλά περισσότερα (ή για την ακρίβεια κάνεις ήδη), τότε μάλλον δεν είστε και τόσο φίλοι όσο θέλεις να νομίζεις.
  • Δεν σε απασχολεί να βγαίνεις ραντεβού. Πώς είναι η ζωή σου όταν δεν είσαι με τον καλύτερό σου φίλο; Βγαίνεις ραντεβού; Ή νιώθεις ότι δεν έχεις την ανάγκη; Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε έχεις ένα σημάδι που δείχνει ότι η προσοχή σου είναι στραμμένη στον φίλο σου.
  • Νιώθεις άβολα όταν κάνετε προσωπικές συζητήσεις. Δεν θέλεις να μάθεις τα προσωπικά του γιατί ζηλεύεις ή στενοχωριέσαι. Σε μία αληθινή φιλία, οι συζητήσεις για σχέσεις και ραντεβού αποτελούν σύνηθες θέμα συζήτησης. Αν στη δική σας περίπτωση δεν ισχύει κάτι ανάλογο, πιθανότατα να πρέπει να ξανασκεφτείτε τη δική σας σχέση.
  • Σας ρωτούν αν είστε ζευγάρι. Αν οι γύρω σας βλέπουν χημεία, τότε μάλλον υπάρχει!

Φωτό από: Stars Insider

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons