ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διατηρήσετε μία υγιή μακροχρόνια σχέση.

Post by: 03/04/2020 0 comments

Η επικοινωνία, τα κοινά ενδιαφέροντα και οι νέες εμπειρίες είναι μερικές από τις πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μία υγιή σχέση αλλά και να την εξελίξετε σε βάθος χρόνου.

Μοιραστείτε κοινά ενδιαφέροντα και μίντια.
Αν σας αρέσουν τα βιβλία, τα ντοκιμαντέρ και τα podcasts, δεν έχετε παρά να τα βάλετε στη λίστα σας. Μπορείτε να ακούσετε μαζί ένα podcast ή να διαβάσετε ξεχωριστά τα αγαπημένα σας βιβλία και στη συνέχεια να συζητήσετε τις σκέψεις στο δείπνο ή το Σαββατοκύριακο. Βάλτε ως στόχο μια φορά το μήνα, να ακούτε ένα podcast αντί να δείτε για ακόμα μία φορά τηλεόραση. Η κατανάλωση του ίδιου περιεχομένου μπορεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό τρόπο για να επενδύσετε στη σχέση σας και να εξελιχθείτε σαν ζευγάρι.

Θέστε ως προτεραιότητα το παιχνίδι και ενσωματώστε τις εμπειρίες.
Αν όσο μεγαλώνετε, νιώθετε να χάνετε τον παιδικό σας ενθουσιασμό, δεν έχετε παρά να τον αναζητήσετε ξανά. Ακόμα κι αν η καθημερινότητά σας δεν σας επιτρέπει να διασκεδάζετε, θέστε ως προτεραιότητα το παιχνίδι και τις νέες εμπειρίες κάθε φορά που έχετε ελεύθερο χρόνο. Πεζοπορία, τένις, αγώνες τρεξίματος ή κολύμπι είναι μόνο μερικά από τα χόμπι που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Επενδύστε σε retreats για ζευγάρια.
Τα retreats ζευγαριών αποτελούν έναν ιδανικό τρόπο για να επανασυνδεθείτε. Αν μοιράζεστε με τον σύντροφό σας την ίδια αγάπη για τη φύση, τα Σαββατοκύριακα αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να δραπετεύσετε. Συχνά, επενδύοντας χρόνο και χρήματα για τη σχέση σας, εν προκειμένω για ένα retreat, ενισχύετε το δέσιμό σας και βρίσκετε την καθοδήγηση που χρειάζεστε.

Μάθετε για το Enneagram System.
Το εννεάγραμμα μπορεί να σας χαρίσει μια κοινή γλώσσα και να σας βοήθησει να καταλάβετε ο ένας τον άλλον, ειδικά στις πιο δύσκολες περιόδους. Το Enneagram μπορεί να βελτιώσει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητές και κατ’ επέκταση τη μεταξύ σας κατανόηση. Αν δεν γνωρίζετε ήδη το εννεάγραμμα, τα online test είναι αρκετά βοηθητικά, αλλά το καλύτερο είναι να στραφείτε σε μία Enneagram δασκάλα – διαβάστε σχετικά εδώ: https://www.tsemperlidou.gr/mind-spa/society-relationships/pos-tha-kaneis-kalyteres-scheseis-me-vasi-to-enneagramma-sou και εδώ από τη Lynn Roulo: https://www.lynnroulo.com/about/enneagram/

Φωτό από: visitmataro.cat

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons