ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – 7 Απριλίου

Post by: 07/04/2020 0 comments

Το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του covid-19, προσφέροντας φροντίδα στους ασθενείς, με σεβασμό, ευαισθησία και ανθρωπιά. Ταυτόχρονα, συμμετέχουν στον κοινωνικό διάλογο με τις πολύτιμες γνώσεις τους και συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις κλινικές έρευνες.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020 είναι αφιερωμένη στις νοσηλεύτριες, τους νοσηλευτές και τις μαίες και έχει σαν στόχο να υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο την πολύτιμη προσφορά τους στο να είμαστε όλοι υγιείς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι κοινωνικοί εταίροι του, θα προτείνουν μια σειρά από μέτρα που στοχεύουν στην ισχυροποίηση του νοσηλευτικού και μαιευτικού προσωπικού, ως ένα μικρό δείγμα αναγνώρισης την τεράστιας προσφοράς τους στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Γιατί όσο πιο ισχυρό είναι το νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο καλύτερες υπηρεσίες θα μπορεί να προσφέρει σε όλους μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948. Κάθε χρόνο επιλέγεται κι ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο δίνει έμφαση σ’ ένα τομέα προτεραιότητας της δημόσιας υγείας στον κόσμο. Είναι ιδιαίτερο σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση για όλους εκεί έξω και να διευκολύνεται ο καθένας για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons