ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα – 16 Ιουνίου.

Post by: 16/06/2024 0 comments

Η συμπλήρωση στην Ημέρα της Μητέρας είναι η Ημέρα του Πατέρα, η οποία ξεκίνησε να γιορτάζεται στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να τιμήσει την πατρότητα και το ρόλο του πατέρα στην οικογένεια, αλλά και την κοινωνία. Αν και πολλές χώρες τη γιορτάζουν την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, δεν είναι σταθερή η ημερομηνία της σε όλες τις χώρες του κόσμου. Σε πολλές χώρες μάλιστα διαφέρουν οι εορτασμοί και το πνεύμα της ημέρας.

  • Όποια κι αν είναι η ημερομηνία ή το είδος του εορτασμού, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στους μπαμπάδες όλου του κόσμου κι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να τους τιμήσουμε και να εκφράσουμε την αγάπη μας. Μπορεί η «μάνα να είναι μόνο μία», αλλά ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, αφού βάζει κι αυτός με τη σειρά του το δικό του λιθαράκι στο μεγάλωμά του.
  • Στα μάτια των περισσότερων παιδιών και ειδικότερα των κοριτσιών, ο μπαμπάς τους είναι ένας ήρωας, κι αυτό δεν είναι καθόλου κλισέ. Τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω μάθει μέχρι τώρα μου τα έμαθε ο πατέρας μου. Αυτό όμως που τον κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό είναι ότι μου έμαθε τα ασήμαντα για άλλους, αλλά τόσο σημαντικά για εμένα πράγματα που θα τα θυμάμαι για πάντα.
  • Είμαι σίγουρη πώς ο καθένας μας έχει τις δικές του ξεχωριστές αναμνήσεις, όπως και τα κοινά μυστικά με τον πατέρα του που δεν αποκαλύφτηκαν ποτέ στη μαμά. Νιώθω το χρόνο να περνάει και να αφήνει τόσο μακριά όλα τα χαρούμενα παιχνίδια, τις ξέγνοιαστες αναμνήσεις και τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που έζησα με τον πατέρα μου. Κάθε φορά όμως που γυρίζω πίσω, τον θυμάμαι να μου φέρνει το πρώτο μου μεγάλο ποδήλατο, να με περνάει στο τρέξιμο στην παραλία και να μου ζωγραφίζει τους χάρτες για το μάθημα της γεωγραφίας που τόσο μισούσα. Τελικά το να είσαι μπαμπάς δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται! Γι’ αυτό αξίζουν ένα μεγάλο «σ’ αγαπώ»…
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons