ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών – 08 Ιουνίου

Post by: 08/06/2018 0 comments

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βλέπουν τη σημερινή ημέρα ως μία ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμήσουν το νερό που τους ενώνει, αλλά και για όσα προσφέρει κι αντιπροσωπεύει. Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών καθιερώθηκε το 2002 και χάρη στο The World Ocean Network και το The Ocean Project αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών για το 2018 είναι

να βρεθούν περισσότερες λύσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης εξαιτίας των πλαστικών και η πρόληψη των θαλάσσιων απορριμμάτων για καθαρούς ωκεανούς και βιωσιμότητα.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να γιορτάσεις κι εσύ την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών και να δείξεις το ενδιαφέρον σου για τους ωκεανούς, αφού, εκτός του ότι παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου που αναπνέουμε, μας παρέχουν τροφή, ρυθμίζουν το κλίμα, καθαρίζουν το νερό που πίνουμε, οι ωκεανοί είναι χρήσιμοι στη φαρμακοποιία και αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Για να μπορέσουν όμως οι ωκεανοί να συνεχίζουν να μας προσφέρουν όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να ανταποδώσουμε κι εμείς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και να αναλογιστούμε τη χρησιμότητά τους τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, να ανακαλύψουμε τον πλούτο των διαφορετικών κι όμορφων πλασμάτων των ωκεανών και των οικοτόπων  και πώς επηρεάζονται από τις καθημερινές μας συνήθειες.

Τέλος, είναι σημαντικό να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και να σκεφτούμε τους ωκεανούς όπου κι αν ζούμε, αφού είμαστε παραπάνω συνδεδεμένοι μαζί τους από όσο νομίζουμε. Ακόμα και φροντίζοντας την αυλή μας, ενεργούμε ως προστάτες των ωκεανών. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πολύ μπορεί να επηρεαστούν, αλλάζοντας την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο και κατ’ επέκταση προς όφελος του πλανήτη μας.

Φωτό από: WallpapersCraft

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons