ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Αλλεργίας – 08 Ιουλίου.

Post by: 08/07/2024 0 comments

Για κάποιους, ο ερχομός της άνοιξης είναι συνδεδεμένος με πουλάκια που τιτιβίζουν, λουλούδια που μοσχομυρίζουν, βόλτες στις παραλίες και πικ νικ κάτω από τα δέντρα. Για άλλους όμως όλα τα παραπάνω φαντάζουν μάλλον ενοχλητικά, αφού μαζί με την άνοιξη κάνουν την εμφάνισή τους και οι αλλεργίες, φέρνοντας μαζί τους κι όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα.

  • Εκτός όμως από τις περιστασιακές αλλεργίες λόγω εποχής, αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από μόνιμες αλλεργίες. Ως αλλεργιογόνα μπορούν να δράσουν ορισμένες τροφές, όπως τα αυγά, τα ψάρια, τα θαλασσινά ή οι φράουλες, ξηροί καρποί, φάρμακα όπως ηπενικιλίνη, οι αντιοροί (πχ αντιτετανικός ορός), σκιαγραφικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στην ακτινολογία, καλλυντικάχρώματα, η γύρη διαφόρων φυτών, φτερά και τρίχες διαφόρων ζώων, η σκόνη κ.α.
  • Οι αλλεργίες έχουν απασχολήσει αρκετά την ιατρική κοινότητα, αφού πολλές φορές άνθρωποι που δεν ήταν αλλεργικοί στο παρελθόν μπορεί να εμφανίσουν ξαφνικά αλλεργία σε κάτι, ενώ πολλές φορές δεν μπορεί να αποκαλυφθεί το πραγματικό αίτιο που την προκαλεί.
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά των Αλλεργιών (WAO) καθιέρωσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Αλλεργίας το 2005 κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουλίου. Παρόλο που οι τροφικές αλλεργίες δεν αποτελούν το κύριο μέλημα του οργανισμού, θεώρησαν καλό να επωφεληθούν της ημέρας ώστε να διαδώσουν το μήνυμά του και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

Φωτό από: tvoyapechenka.ru

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons