ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – 14 Ιουνίου

Post by: 14/06/2024 0 comments

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Είναι η ημέρα γέννησης του Αυστριακού νομπελίστα γιατρού Κάρλ Λαντστάινερ (14 Ιουνίου 1868 – 26 Ιουνίου 1943), ο οποίος ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και έκανε εφικτές τις μεταγγίσεις.

Το σύνθημα για την εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας για το 2024 είναι «20 χρόνια προσφοράς.  Σας ευχαριστούμε Αιμοδότες».

Η σημερινή μέρα έχει στόχο:

  • Να γιορτάσει και να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά το αίμα τους και παράλληλα να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους Εθελοντές Αιμοδότες.
  • Να ενθαρρύνει τους υγιείς ανθρώπους να αιμοδοτούν τακτικά, με στόχο την επάρκεια αίματος σε όλες τις χώρες του κόσμου.
  • Να επισημάνει τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής μη αμειβόμενης τακτικής δωρεάς αίματος και πλάσματος,

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία επιδίδεται σε έναν διαρκή αγώνα για την “Εθελοντική Αιμοδοσία”, η οποία υπηρετεί τον άνθρωπο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και αποτελεί τον βασικό πυλώνα στο οικοδόμημα για την αυτάρκεια και την ασφάλεια του αίματος.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons