ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – 14 Ιουνίου

Post by: 14/06/2019 0 comments

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για φέτος είναι: Δωρίζοντας Αίμα, Σώζετε Ζωές! Όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς μεταγγίσεις αίματος, όταν και όπου τις χρειάζονται.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), αρμόδιος φορέας για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών εθνικών αποθεμάτων αίματος, οργανώνει ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν αρκετά αποθέματα από όλες τις ομάδες αίματος και τους τύπους αίματος για να αντιμετωπιστεί κάθε συνθήκη. Παρέχοντας αίμα, κάθε δωρητής βοηθά άλλους ανθρώπους που χρειάζονται επειγόντως αίμα.

  • 108 εκατομμύρια αιμοδοσίες συγκεντρώνονται παγκοσμίως, οι μισές από αυτές βρίσκονται σε χώρες υψηλού εισοδήματος.
  • 62 χώρες συλλέγουν το 100% της παροχής αίματος από εθελοντές, μη αμειβόμενους αιμοδότες.

http://www.posea.gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons