ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι κανόνες στο απογευματινό τσάι.

Post by: 16/03/2021 0 comments

Το απογευματινό τσάι είναι μια σημαντική βρετανική παράδοση που συνδυάζεται όμως με κανόνες. Ελάχιστοι γνωρίζουν το εθιμοτυπικό καλύτερα από τον Jeremy Goring, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου The Goring στο Λονδίνο, και του διευθυντή του ξενοδοχείου, Stuart Geddes. Το Goring, το οποίο βρίσκεται κοντά στο παλάτι του Buckingham δεν είναι μόνο αγαπημένο της βασίλισσας Ελισάβετ για τσάι και σάντουιτς, αλλά και κάτοχος του βραβείου Tea Guild’s Top London Afternoon Tea.

Πρώτον: Μάθε τη σωστή ορολογία.

Δεν δημιουργείται κάθε τσάι το ίδιο. Το “afternoon tea” είναι συνήθως μια κοινωνική υπόθεση που αποσκοπεί να καλύψει το κενό μεταξύ μεσημεριανού και δείπνου. Και το «high tea» – αν και συχνά συγχέεται με το afternoon tea – ήταν αρχικά ένα πιο ουσιαστικό βραδινό γεύμα με ένα αλμυρό πιάτο ή δύο που καταναλώνονταν από τις εργατικές τάξεις μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Για να περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα, το “cream tea” είναι μια παραλλαγή του απογευματινού τσαγιού που περιλαμβάνει κεκάκια scones, κρέμα clotted cream, μαρμελάδα και τσάι, εξηγεί ο Geddes.

Αυτά είναι τα dos και τα don’ts των ειδικών

Dos

  • Χρησιμοποίησε clotted cream, κατά προτίμηση στιλ Κορνουάλλης, κάτω από τη μαρμελάδα. Τόσο οι κάτοικοι της Κορνουάλλης όσο και του Ντέβον διεκδικούν την εφεύρεση του cream tea, και έχουν άποψη στη σειρά των στρώσεων. Η παράδοση του Ντέβον είναι πρώτα να απλώσετε την κρέμα και μετά την μαρμελάδα, ενώ της Κορνουάλλης είναι να απλώσετε τη μαρμελάδα πρώρα και μετά να ολοκληρώσετε με κρέμα.
  • Χρησιμοποίησε πάντα loose tea. Έχει πολύ καλύτερη γεύση. Άφησε το τσάι βυθισμένο όσο θέλεις. Αν δεν σου ταιριάζει, ζήτα ένα φρέσκο δοχείο. Το τσάι πρέπει να αναπληρώνεται τακτικά.
  • Πρόσθεσε το γάλα της αρεσκείας σου. Ανακάτεψε το τσάι απαλά. Εάν εμφανιστούν ρωγμές στην εκλεκτή πορσελάνη, ίσως το έχεις κάνει με υπερβολική ζήλο.
  • Απόλαυσε τα finger sandwiches με τα χέρια τους. Όπως προϊδεάζει το όνομά τους, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να τρώγονται έτσι.
  • Τα κέικ τείνουν να είναι πιο ευαίσθητα και απαιτούν τουλάχιστον ένα πιρούνι. Ένα scone με κρέμα και μαρμελάδα χρειάζεται ένα χέρι καθοδήγησης.
  • Απόλαυσε με χαλαρό ρυθμό.

Don’ts

  • Μην προσθέσεις πρώτα το γάλα. Το γάλα πρέπει να προστεθεί μετά το τσάι, ώστε να μπορείς να μετρήσεις σωστά πόσο χρειάζεσαι για να εξισορροπήσεις τη γεύση. Αν και αυτό είναι ένα από τα πιο καυτά debates από όλα όσα σχετίζονται με το τσάι!
  • Μην ξεχάσεις το σουρωτήρι πάνω από το φλιτζάνι σου.
  • Μην σερβίρεις λευκό ή πράσινο τσάι και πρόσθεσεις γάλα. Ωστόσο, στο μαύρο τσάι ταιριάζει το γάλα.
  • Μην σηκώνεις ψηλά το μικρό δαχτυλάκι σου.
  • Μην προφέρεις μακρύ “o” στο “scone”. Λέγεται σωστά «scon».
  • Μην βουτήξεις τα μπισκότα σου.
  • Μην προγραμματίσεις ένα μεγάλο δείπνο μετά. Πιθανότατα θα το μετανιώσεις.
  • Μην φορέσεις αθλητικά ρούχα ή sneakers. Το απογευματινό τσάι είναι μια πολύ πιο χαλαρή υπόθεση αυτές τις μέρες, αλλά θα πρέπει να είσαι καλοντυμένος.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons