ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Μπορείς να έχεις έναν ήρεμο χωρισμό; Πώς θα το πετύχεις;

Post by: 10/05/2019 0 comments

Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι. Γεγονός. Κάποιος βγαίνει πιο πληγωμένος από τον άλλον και προσπαθεί περισσότερο να επουλώσει τις πληγές του. Στις μέρες μας ωστόσο, οι φιλικοί χωρισμοί μοιάζουν ως κάτι που μπορεί να επιτευχθεί ή τουλάχιστον έτσι το κάνουν να μοιάζει (!) οι celebrities. Πώς γίνεται, λοιπόν, να έχεις έναν ήρεμο χωρισμό, που να εξελιχθεί σε μία φιλική σχέση και γίνεται τελικά να το πετύχεις;

Κάνε την αυτοκριτική σου.

Όσο εύκολο είναι να ρίξεις το φταίξιμο στην άλλη πλευρά – ειδικά αν δεν έχεις πάρει εσύ την απόφαση να χωρίσετε – το μυστικό είναι να αποδεχτείς τα λάθη σου. Είναι σημαντικό να κάνεις την αυτοκριτική σου στο τι έφερε τη σχέση σε αυτό το σημείο και ποιος ήταν ο δικός σου ρόλος. Έτσι, θα μπορέσεις να δουλέψεις πάνω στα δικά σου λάθη και να τα διορθώσεις ώστε να προχωρήσεις.

Περάστε χρόνο χωριστά.

Ακόμα κι αν δεν έχετε χωρίσει με καυγάδες και έχετε δηλώσει ότι θέλετε να παραμείνετε φίλοι, θα πρέπει να δώσετε λίγο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάτε για καφέ την επόμενη εβδομάδα, αλλά να σκεφτείτε τι θέλει ο καθένας και πώς μπορείτε να ορίσετε τη μεταξύ σας σχέση.

Συγχώρεση.

Αν δεν μπορείς να συγχωρέσεις και να αφήσεις πίσω σου τον χωρισμό και ό,τι ήταν αυτό που τον προκάλεσε, δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις στην επόμενη σχέση.

Επεξεργάσου τα συναισθήματά σου.

«Το κλειδί για όλους μας είναι να μάθουμε πώς να επεξεργαζόμαστε τα συναισθήματά μας με ένα πνευματικό μάτι σε αντίθεση με τα συναισθήματά μας» συμβουλεύει η Δρ. Walsh και προτείνει να γίνει αυτό κρατώντας ημερολόγιο. «Όταν γράφουμε στο ημερολόγιό μας, βάζουμε τα συναισθήματά μας σε χαρτί και, διαβάζοντας το, γινόμαστε εξωτερικοί παρατηρητές του εαυτού μας» εξηγεί. Μία δόση ρεαλισμού βέβαια δεν βλάπτει. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο του να μη δουλέψει μία σχέση και να μην μπορέσει να εξελιχθεί σε φιλία. Ακόμα και τότε, οφείλεις να σεβαστείς τα συναισθήματά σου και να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Φωτό από: Latina Moms

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons