Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλεσμένος σε δείπνο; Το savoir-vivre του τραπεζιού.

Υπάρχει μία άτυπη συμφωνία από τη στιγμή που δέχεσαι την πρόταση φίλων σε δείπνο. Από την μία πλευρά οι οικοδεσπότες θα κάνουν ότι μπορούν για να περάσουν οι καλεσμένοι τους όσο πιο ευχάριστα γίνεται, ενώ από την άλλη πλευρά, εσύ οφείλεις να είσαι ευδιάθετος και να δείξεις ότι εκτιμάς τις προσπάθειές τους. Αν αυτά τα δύο συνδυαστούν τότε η επιτυχία ενός δείπνου είναι σίγουρα εξασφαλισμένη.

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για να είσαι ο καλύτερος καλεσμένος σε δείπνο;

  1. Λίγη αργοπορία δεν βλάπτει.

Προσπάθησε να φτάσεις 15 λεπτά αργότερα από την κανονισμένη ώρα, όχι όμως περισσότερο. Ναι, καλά άκουσες. Σε περίπτωση που η οικοδέσποινά σου είναι ευέλικτη και ετοιμάζει τα πάντα εδώ και μέρες τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να φτάσεις ακριβώς στην ώρα σου. Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότεροι οικοδεσπότες χρειάζονται λίγο έξτρα χρόνο για να τελειοποιήσουν το τραπέζι, να τακτοποιήσουν το σαλόνι, να αλλάξουν ρούχα και να χαλαρώσουν λίγο προτού υποδεχτούν τους καλεσμένους. Απλά προσπάθησε να μην καθυστερήσεις πάνω από δεκαπέντε με είκοσι λεπτά, καθώς μετά θα πέσει το βάρος στον οικοδεσπότη για το αν θα πρέπει να σε περιμένει ή όχι πριν αρχίσει να σερβίρει. Και δεν θα ήθελες να προκαλέσεις μία τέτοια αναστάτωση.

  1. Φέρε ένα μικρό δώρο.

Το savoir vivre ενός καλού επισκέπτη προστάζει πάντοτε το εξής: Δεν πηγαίνει ποτέ στο σπίτι κάποιου με τελείως άδεια χέρια. Σίγουρα ένα μπουκάλι κρασί αποτελεί μία εγγυημένη και εύκολη λύση, αλλά μην νομίζεις ότι είναι και η μοναδική. Φαντάσου μόνο πόσοι καλεσμένοι ακόμα θα το έχουν σκεφτεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλεις η οικοδέσποινα να βρεθεί με μία ντουζίνα μπουκάλια! Ένα χειροποίητο γλυκό του κουταλιού, κάτι μικρό και ντελικάτο για το σπίτι ή ακόμη κι ένα συμβολικό δώρο για την ίδια την οικοδέσποινα αποτελούν πολύ καλές και προσεγμένες επιλογές δώρου.

  1. Κάνε πρόποση για την οικοδέσποινα.

Φτάνει η στιγμή της πρόποσης. Είτε κάνει πρόποση η οικοδέσποινα όταν καθίσετε όλοι στο τραπέζι είτε όχι, καλό είναι να κάνεις κι εσύ μία δική σου. Απλότητα, συντομία και εγκαρδιότητα αποτελούν τα συστατικά μίας καλής πρόποσης. Ευχαρίστησέ την για την φιλία σας, για την πρόσκληση στο σπίτι της και για το νόστιμο φαγητό που ετοίμασε αποκλειστικά για εσάς.

  1. Αγνόησε το κινητό σου.

Ξέχνα για λίγο τα social media και δείξε ενδιαφέρον για τις συζητήσεις που γίνονται στο τραπέζι. Μίλα με τον διπλανό σου ή ξεκίνα ένα δικό σου θέμα συζήτησης. Προσπάθησε να μην στέλνεις μηνύματα κάτω από το τραπέζι, μην τσεκάρεις το Facebook ή το Instagram συνέχεια και μην χαζεύεις τα e-mail σου ανά πέντε λεπτά. Αν τύχει κάτι επείγον και πρέπει να απαντήσεις, ζήτησε συγνώμη και απάντησε μακρυά από το τραπέζι.

  1. Υιοθέτησε το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Ενθουσιασμός, ενδιαφέρον και ευγνωμοσύνη. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά αποτελούν το κλειδί για να είσαι ένας καλός καλεσμένος σε οποιοδήποτε τραπέζι και να σε καλέσουν. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να είσαι ενθουσιώδης για το φαγητό και να δείχνεις ευχάριστος και χαλαρός καθ όλη τη βραδιά γενικότερα. Δείξε ενδιαφέρον για τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα, τους καλεσμένους. Πάνω από όλα, δείξε ευγνωμοσύνη για το δείπνο, πες ευχαριστώ με ειλικρινή τρόπο και αναγνώρισε τη γενναιοδωρία του οικοδεσπότη. Με όλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσεις χαρά στους οικοδεσπότες.

Φωτό από: jaftime.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates