ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Η ιδανική ηλικία γάμου αποκαλύπτεται!

Post by: 24/04/2020 0 comments

Ο δημοσιογράφος Brian Christian και ο γνωστικός επιστήμονας Tom Griffiths, συν-συγγραφείς του Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions , υποστηρίζουν ότι μετά από αυτό που αποκαλούν “Κανόνας 37%” θα γλιτώσετε από αρκετή σκέψη.

Ο κανόνας λέει ότι όταν πρέπει να προβάλεις μια σειρά επιλογών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα – είτε πρόκειται για μια θέση εργασίας, νέο σπίτι ή ακόμα και έναν καινούργιο σύντροφο – ο καλύτερος χρόνος για να λάβεις μια απόφαση είναι να εξετάσεις το 37% αυτών των επιλογών.

Όταν θα έχεις συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες για να λάβεις μια τεκμηριωμένη απόφαση και βρεθείς στο σημείο 37%, είσαι σε ένα καλό σημείο για να επιλέξεις την καλύτερη δυνατή απόφαση. Έτσι, εάν σκέφτεσαι τον γάμο μεταξύ των 18 και 40 ετών, η καλύτερη ηλικία για να αναζητήσεις τον σύντροφο που θα κάνετε μαζί το επόμενο βήμα, είναι λίγο μετά τα 26α σου γενέθλια (37% στο διάστημα των 22 ετών), λένε οι συγγραφείς.

Ο κανόνας του 37% δεν είναι τέλειος, οι συγγραφείς επισύρουν την προσοχή, καθώς τον δανείζονται από τη ψυχρή λογική των μαθηματικών. Γίνεται η υπόθεση ότι οι άνθρωποι έχουν μια λογική κατανόηση για το τι θέλουν σε έναν σύντροφο έως τα 26 τους χρόνια, αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι αυτό που αναζητούμε στους συντρόφους μας μπορεί να αλλάξει δραματικά στο διάστημα 18 έως 40 ετών. Αυτό που μας λέει ο κανόνας του 37% είναι ότι τα 26 χρόνια είναι η ηλικία κατά την οποία οι αποφάσεις περί προσωπικής ζωής είναι πιο αξιόπιστες.

Φωτό από: pexels.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons