ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

9 ψυχολογικά τρικ για καλύτερη ζωή και σχέσεις

Post by: 19/05/2017 0 comments

Είτε πρόκειται για την επαγγελματική ζωή είτε για την προσωπική, υπάρχουν κάποια ψυχολογικά τρικ που σε βοηθούν να χειρίζεσαι πιο εύκολα κάποιες καταστάσεις, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητά σου.

  1. Κοίτα τον άλλον στα μάτια όταν παίρνεις μία απάντηση που δεν σε ικανοποιεί

Μερικές φορές δεν μας αρέσει η απάντηση στην ερώτηση που κάνουμε και συχνά δεν την καταλαβαίνουμε. Αντί, να επαναλάβεις την ερώτηση ή να κάνεις μία άλλη, κοίταξε τον συνομιλητή σου κατευθείαν στα μάτια. Αυτό θα κάνει το άτομο να αισθανθεί πιεσμένο ή θα το ωθήσει να επεξεργαστεί περισσότερο τις σκέψεις του.

  1. Μείνε ήρεμος όταν κάποιος υψώνει τη φωνή του

Προσπάθησε να παραμείνεις ήρεμη. Όταν κάποιος φωνάζει, το πιθανότερο είναι να νιώθει θυμό και άθελά μας μπορεί να τον προκαλέσουμε με τη συμπεριφορά μας. Το συναίσθημα του θυμού υποχωρεί συνήθως γρήγορα και τη θέση του παίρνουν οι τύψεις, οπότε είναι πιθανό αυτό το άτομο να ζητήσει πρώτο συγγνώμη.

  1. Κάθισε κοντά στον επιθετικό τύπο για να αποφύγεις τα πυρά

Αν πρόκειται να μπεις σε επαγγελματική σύσκεψη, και ξέρεις ότι θα είναι μαζί σας κι ένα επιθετικό άτομο, προσπάθησε να καθίσεις δίπλα του. Ίσως αισθανθείς άβολα και περίεργα, αλλά δεν θα είσαι ο μόνος. Η κοντινή απόσταση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα και μειώνουν το επίπεδο της επιθετικότητας που πρόκειται να ασκήσουν.

  1. Θυμήσου τα ονόματα των γύρω σου αν θέλεις να είσαι δημοφιλής

Αν θέλεις να είσαι δημοφιλής με τους συναδέλφους σου και τον περίγυρο, μια καλή συνήθεια είναι να ξεκινήσεις να καλείς τους ανθρώπους με το μικρό τους όνομα. Τους κάνει να αισθάνονται όμορφα και εσύ φαίνεσαι αυτόματα πιο οικείος και συμπαθής.

  1. Γράψε τις σκέψεις σου όταν νιώθεις άγχος ή πίεση

Όλοι έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή ψυχολογικό στρες ή άγχος. Γράψε τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο και άφησέ το στην άκρη. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, θα επικεντρωθείς πιο εύκολα στη δουλειά σου, γιατί τώρα έχεις μοιραστεί τις σκέψεις σου με κάποιον (το ημερολόγιό σου!) και το βάρος που ένιωθες έχει μειωθεί.

  1. Δώσε λιγότερες επιλογές στον εαυτό σου όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να έχεις περισσότερες επιλογές και πληροφορίες και επιλέγουν να έχουν πιο πολλές. Η υπερβολή όμως μπορεί να σε παραλύσει. Αν θέλεις να αποφασίζεις αποτελεσματικά, δίνε λιγότερες επιλογές στον εαυτό σου κάθε φορά. Αυτή η τακτική σού αφήνει περισσότερο χώρο να σκεφτείς σε βάθος τις εναλλακτικές και να επιλέξεις αυτό που θέλεις καλύτερα.

  1. Η σωστή στάση του σώματος μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση

Αυτό το ψυχολογικό τρικ εφαρμόζει τόσο στη δουλειά όσο και τη διασκέδαση. Μπορεί να σε βοηθήσει στην  επαγγελματική σου ανέλιξη αλλά και στην προσωπική σου ζωή. Πώς μπορείς να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου; Ο καλύτερος τρόπος είναι αλλάζοντας τη στάση του σώματός σου. Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να καταλάβει περισσότερο χώρο, θα αρχίσεις να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

  1. Κάνε τους ανθρώπους να νιώθουν χρήσιμοι όταν ζητάς τη βοήθειά τους

Αν χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου, ζήτα τη ξεκινώντας με τη φράση «Χρειάζομαι τη βοήθειά σου…». Οι άνθρωποι αρέσκονται στο να αισθάνονται χρήσιμοι και δεν θέλουν να νιώθουν ενοχές. Ξεκινώντας έτσι τον διάλογο, το πιο πιθανό είναι να λάβεις τη βοήθεια που θέλεις.

  1. Ζέστανε τα χέρια σου πριν από μία χειραψία

Ήξερες ότι τα παγωμένα χέρια συνδέονται με την έλλειψη εμπιστοσύνης; Όταν πρόκειται να αγγίξεις κάποιον ή να ανταλλάξετε μία χειραψία, βεβαιώσου ότι έχεις ζεστά χέρια. Τα ζεστά χέρια δημιουργούν μία πιο οικεία και φιλική ατμόσφαιρα.

Φωτό από: Life

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons