ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

7 χαρακτηριστικά ενός καλού συντρόφου!

Post by: 12/02/2019 0 comments

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού συντρόφου; Να σου κάνει εκπλήξεις, να σου φέρνει λουλούδια και να σε φιλάει για καληνύχτα; Στην πραγματικότητα, οι δυνατές σχέσεις είναι πολλά περισσότερα από το να κάνετε απλά καλές πράξεις ο ένας για τον άλλον και όταν έχεις έναν άνθρωπο στον οποίο μπορείς να βασιστείς στη ζωή σου μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά.

1. Στέκεται ισχυρός απέναντι στις επιλογές του
Ξέρει  τις προτεραιότητές του. Επιλέγει να είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος σε κάθε ρόλο του, του συντρόφου, του  πατέρα, του  επαγγελματία. Δέχεται την ευθύνη για τις πράξεις του και ποτέ δεν κατηγορεί ή αποφεύγει τα καθήκοντά του.

2. Επικοινωνεί πραγματικά
Σε εμπιστεύεται λέγοντας αλήθεια. Ξέρεις που βρίσκεσαι. Δεν λέει ψέματα ούτε χειρίζεται τα γεγονότα. Είναι σίγουρος για την ικανότητά του να επικοινωνεί συναισθητικά με παραγωγικό τρόπο. Επιδιώκει λύσεις σε θέματα χωρίς παθητική επιθετικότητα ή αγώνα εξουσίας. Διατηρεί μια συμπεριφορά υπομονής και συμπόνιας, γνωρίζοντας ότι είναι η ισχυρότερη στάση. Επιπλέον, ακούει όσα έχεις να του πεις, απολαμβάνοντας τις απόψεις σου.

3. Σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής με την παρουσία του
Ένας σύντροφος που σε βλέπει ως ίσο θέλει να αισθάνεσαι ασφαλής. Βγαίνει από το δρόμο του για να δει ότι οι ανάγκες σου ικανοποιούνται. Ποτέ δεν εκφοβίζει και δεν χρησιμοποιεί απρεπή γλώσσα ή μιλάει για εσένα με οποιονδήποτε άλλο. Σέβεται τις ανάγκες σου και δεν κρίνει. Θέλει να νιώσεις την αγάπη του.

4. Σε φροντίζει επειδή το θέλει και όχι από υποχρέωση
Ένας ασφαλής άνθρωπος θέλει να σε περιποιηθεί επειδή σε αγαπάει, όχι γιατί το θεωρεί χρέος του. Πιστεύει στην ικανότητά σου να φροντίζεις τον εαυτό σου, αλλά νιώθει όμορφα όταν μπορεί να σε φροντίσει και αυτός. Δεν ενδιαφέρεται για το πώς φαίνονται τα πράγματα στους άλλους, αλλά επικεντρώνεται στο πώς αισθάνεται σε σχέση με σένα.

5. Δέχεται (αλλά δεν περιμένει) τη φροντίδα σου
Ένας άνθρωπος που ξέρει τι θέλει είναι βαθιά ευγνώμων για όλα όσα κάνεις γι ‘αυτόν. Δεν περιμένει τίποτα, αλλά δέχεται τη φροντίδα σου ως πράξη αγάπης. Σε βλέπει ως σύντροφο, όχι ως συγκάτοικο,  μητέρα ή τον προσωπικό του βοηθό. Είναι αρκετά ικανός να φροντίσει τον εαυτό του, αλλά χαιρετίζει με χαρά τη στήριξη που επιλέγεις να του παρέχεις.

6. Εκτιμά τις ικανότητές σου
Ένας σύντροφος με αυτοπεποίθηση δεν απειλείται από τις ικανότητές σου ούτε μειώνει τις δυνάμεις σου. Στην πραγματικότητα, βλέπει την ικανότητά σου μέσω ενός αισιόδοξου φακού. Υποστηρίζει το όραμά σου, δεν σε συγκρίνει ούτε σε κρίνει και γιορτάζει την επιτυχία σου.

7. Δεν ανακοινώνει, ρωτάει
Ένας καλός σύντροφος δεν ανακοινώνει, ρωτάει. Δείχνει σεβασμό στη γνώμη σου, εκτιμά τις σκέψεις σου και παίρνει στα σοβαρά τα συναισθήματά σου. Είναι καθοριστικός, αλλά όχι μονομερής. Προσπαθεί να διατηρήσει την εστίαση στους κοινούς στόχους και όραμα που μοιράζεστε. Δεν βλέπει την ερώτηση σαν άδεια, αλλά σαν μια προσπάθεια για ισότιμη σχέση.

Φωτό από: Magazine

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons