ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

5 καλοκαιρινές αναμνήσεις που θυμόμαστε από τους παππούδες μας

Post by: 14/07/2017 0 comments

Όποιος έχει περάσει καλοκαίρια με παππούδες, θα έχει σίγουρα να θυμάται ατελείωτα περιστατικά – συνήθως αστεία. Οι διακοπές με τους παππούδες ήταν ένα «αναγκαίο κακό» που όσο μεγαλώναμε όμως μας έλειπαν όλο και περισσότερο. Τα πειράγματα, οι φάρσες, τα παραμύθια, οι ιστορίες, ακόμα και οι τσακωμοί – όλα ήταν διαφορετικά με τους παππούδες.

Κάποιοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν πάνω από δύο – ακόμα και τους τέσσερις, ενώ άλλοι να ζήσουν μόνο έναν. Το σίγουρο όμως είναι ένα: Οι παππούδες έδωσαν άλλο νόημα στην παιδική μας ηλικία και μόνο καλά έχουμε να θυμόμαστε από αυτούς.

  1. Το κρυφό χαρτζιλίκι: Δεν δινόταν ποτέ φανερά γιατί έχανε το νόημά του. Όσο μεγάλωνες, πάλευες να μην το πάρεις – περισσότερο από ντροπή – αλλά πάντα κατέληγε ένα χιλιοδιπλωμένο χαρτονόμισμα στην τσέπη σου.
  2. Τα παγωτά: Σου έλεγαν πάντα ότι θα πονέσει ο λαιμός σου, αλλά με έναν περίεργο τρόπο γινόταν το δικό σου. Ο παππούς μου λάτρευε το παγωτό Σικάγο και φυσικά μου άρεσε και μένα.
  3. Οι λιχουδιές: Καραμέλες σε μπολ, κουλουράκια, λουκούμια και άλλα τέτοια είχαν πάντα μία θέση στο σπίτι των παππούδων. Φυσικά, εξαφανιζόντουσαν στο λεπτό.
  4. Το ντάντεμα: Μπορεί να έλεγαν στους γονείς σου ότι σου κάνουν όλα τα χατίρια, αλλά όταν ερχόταν η δική τους σειρά, σε κακομάθαιναν πραγματικά. Είτε επρόκειτο για το αγαπημένο σου φαγητό είτε για το πρόγραμμα που δεν τηρούσαν ποτέ, οι παππούδες δεν ακολουθούσαν τα «πρέπει».
  5. Οι παρατηρήσεις: Ναι, σε εκνεύριζαν και ώρες-ώρες θεωρούσες ότι είχαν μείνει σε άλλη εποχή. Σου άρεσε βέβαια να μαθαίνεις γι’ αυτήν μέσα από τις ιστορίες τους.

Φωτό από: Texans Care for Children

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons