Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μουσική και σε όσους την «υπηρετούν». Είναι γνωστή κι ως «Fête de la Musique», δηλαδή «Γιορτή της Μουσικής» μιας και καθιερώθηκε στη Γαλλία το 1976 από τον Αμερικανό μουσικό Joel Cohen, ο οποίος πρότεινε μία ολονύχτια γιορτή γεμάτη μουσική για να σηματοδοτήσει έτσι την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου. Η ιδέα έγινε αποδεκτή και η πρώτη ημέρα αφιερωμένη στη μουσική έλαβε χώρα το 1982 στο Παρίσι. Από τότε, η γιορτή έγινε ένα διεθνές φαινόμενο και γιορτάζεται την ίδια μέρα σε περισσότερες από 460 πόλεις σε 110 χώρες, όπως σε Γερμανία, Ιταλία, Αίγυπτο, Συρία, Μαρόκο, Αυστραλία, Βιετνάμ, Κονγκό, Καμερούν, Φίτζι, Κολομβία, Χιλή, Νεπάλ και Ιαπωνία.

Σκοπός της ημέρας είναι να προωθήσει τη μουσική με δύο τρόπους: να ενθαρρύνει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες μουσικούς να βγουν έξω στους δρόμους και να δώσουν την παράστασή τους, εξού και το σύνθημα «Faites de la musique», δηλαδή «Παίξτε/ δημιουργήστε μουσική» ομόηχο του «Fête de la Musique» (Γιορτή της Μουσικής), το οποίο προωθεί αυτόν τον στόχο. Έτσι οργανώνονται πολλές δωρεάν συναυλίες, κάνοντας όλα τα είδη της μουσικής προσβάσιμα στο κοινό.

Η μουσική στη ζωή μας

Η μουσική έχει τη δύναμη να μας επηρεάζει σε πολλούς τομείς, ενώ παράλληλα είναι ένα μέσο έκφρασης των συναισθημάτων μας. Αρκετές είναι οι έρευνες που έχουν γίνει για τα οφέλη της μουσικής όχι μόνο στους ενήλικες και τα παιδιά, αλλά ακόμη και στα έμβρυα. Εκτός λοιπόν, από το την ικανότητα να αλλάζει τη διάθεσή μας, η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο και στη φυσική μας κατάσταση, αφού η έντονη μουσική αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, δίνοντάς μας ώθηση να γυμναστούμε πιο έντονα. Έχει διατυπωθεί μάλιστα η άποψη ότι η διεγερτική μουσική μπορεί πραγματικά να αυξήσει την ένταση των μυών, ενώ οι πιο ήρεμοι ήχοι να μειώσουν τη μυϊκή ένταση. Η μουσική έχει επίσης την ικανότητα να απαλύνει τον χρόνιο πόνο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα την επιθεώρηση «Advanced Journal», η μουσική μπορεί να μειώσει τον χρόνιο πόνο έως και 21%. Είναι προφανές ότι η μουσική δεν θα πρέπει να θεωρείται ως πρωταρχική θεραπεία για τον χρόνιο πόνο, αλλά από τη στιγμή που η ιατρική περίθαλψη βρίσκεται σε εξέλιξη, μια δόση των αγαπημένων σας κομματιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

Φωτό από: www.forwallpaper.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates