Αν μπορούσα να συνοψίσω όλο το καλοκαίρι σε ένα πιάτο, αυτό θα ήταν σίγουρα αυγά με πατάτες και φέτα. Όλη η απλότητα του ελληνικού καλοκαιριού – αποδομημένο από την κιτς εμπορευματοποίησή του – σε ένα φαγητό φτιαγμένο με ταπεινά υλικά. Αυτό που κάνει όμως το πιάτο πραγματικά νόστιμο, πέρα από την αγάπη αυτού που το φτιάχνει, είναι οι καλές πρώτες ύλες. Στη δική μου περίπτωση, τα αυγά κατέφτασαν από το κοτέτσι ενός γείτονα, οι πατάτες ήταν προσεκτικά διαλεγμένες, η φέτα είχε σταλεί από την αγαπημένη μου θεία Ευαγγελία από τη Λάρισα (που στέλνει πάντα τα καλύτερα) και η ρίγανη είχε μαζευτεί από τον κήπο. Α ναι, και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κάνει τη διαφορά.
Υλικά
- 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 2 πατάτες καθαρισμένες και λεπτοκομμένες (και αλατισμένες ελαφρά)
- 1 κομμάτι φέτα κομμένη με το χέρι
- Ρίγανη φρέσκια
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τηγανίζεις τις πατάτες και λίγο πριν τις βγάλεις, ρίχνεις τα αυγά και ανακινείς ελαφρά το τηγάνι ώστε να απλωθούν.
- Βγάζεις από το τηγάνι, ρίχνεις τη φέτα, πασπαλίζεις με αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι και στο τέλος ρίχνεις τη ρίγανη.
- Σερβίρεις με χωριάτικη σαλάτα και σπιτικό ψωμί.
Photo: @mybluesuedeshoes