Πάσχα έρχεται, αύριο οι ετοιμασίες ανεβαίνουν στο φουλ, Καλή Ανάσταση! Δεν μπορεί να μην το τιμήσουμε! Αν θέλουμε να μοιραστούμε έναν πεντανόστιμο μεζέ στο τραπέζι μας ή αν δεν ψήσουμε αρνί, ας γευθούμε μια νοστιμιά, τη Ρουμελιώτικη συνταγή Δωρίδας για γαρδουμπάκια με χόρτα που τη λιγουρεύεσαι μόνο που την ακούς. Η συνταγή είναι οικογενειακή και ανήκει στην οικογένεια της Μάρως Παρασκευούδη.
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 500 – 600 γραμμάρια αρνίσια έντερα
- Μισό κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος, πράσινο κρεμμυδάκι, λίγο πράσο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Πλένεις πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και τα αφήνεις σε νερό με ξύδι.
2. Κόβεις τη συκωταριά σε μακρόστενες λωρίδες (περίπου 15 εκατοστά, δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρές).
3. Ρίχνεις τις λωρίδες της συκωταριάς αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
4. Πλένεις τα χόρτα και τα αφήνεις να στεγνώσουν.
5. Τα αλατίζεις ελαφρά.
6. Παίρνεις διαφορετικά κομμάτια από τη συκωταριά, λίγα χόρτα και τα τυλίγεις με τα έντερα.
7. Συνεχίζεις και με τα υπόλοιπα.
8. Στο ταψί στρώνεις τα χόρτα που έχουν μείνει και βάζεις από πάνω τα γαρδουμπάκια.
9. Ρίχνεις ελαιόλαδο, λίγο νεράκι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Φωτό από: Panelinios