Πάσχα αύριο! Καλή Ανάσταση! Δεν μπορεί να μην το τιμήσουμε! Αν θέλουμε να μοιραστούμε έναν πεντανόστιμο μεζέ στο τραπέζι μας ή αν δεν ψήσουμε αρνί, εδώ σας παρουσιάζουμε μια Ρουμελιώτικη συνταγή Δωρίδας για γαρδουμπάκια με χόρτα που θα τη λιγουρευτείτε!
ΥΛΙΚΑ
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 500 – 600 γρ. αρνίσια έντερα
- Μισό κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος, πράσινο κρεμμυδάκι, λίγο πράσο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένεις πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και τα αφήνεις σε νερό με ξύδι.
- Κόβεις τη συκωταριά σε μακρόστενες λωρίδες (περίπου 15 εκ., δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρές).
- Ρίχνεις τις λωρίδες της συκωταριάς αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
- Πλένεις τα χόρτα και τα αφήνεις να στεγνώσουν
- Τα αλατίζεις ελαφρά.
- Παίρνεις διαφορετικά κομμάτια από τη συκωταριά, λίγα χόρτα και τα τυλίγεις με τα έντερα.
- Συνεχίζεις και με τα υπόλοιπα.
- Στο ταψί στρώνεις τα χόρτα που έχουν μείνει και βάζεις από πάνω τα γαρδουμπάκια.
- Ρίχνεις ελαιόλαδο, λίγο νεράκι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Φωτό: Μάρω Παρασκευούδη