Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ρουμελιώτικη παραδοσιακή συνταγή Δωρίδας για Πεντανόστιμα Γαρδουμπάκια με χόρτα

Πάσχα αύριο! Καλή Ανάσταση! Δεν μπορεί να μην το τιμήσουμε! Αν θέλουμε να μοιραστούμε έναν πεντανόστιμο μεζέ στο τραπέζι μας ή αν δεν ψήσουμε αρνί, εδώ σας παρουσιάζουμε μια Ρουμελιώτικη συνταγή Δωρίδας για γαρδουμπάκια με χόρτα που θα τη λιγουρευτείτε!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 500 – 600 γρ. αρνίσια έντερα
  • Μισό κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος, πράσινο κρεμμυδάκι, λίγο πράσο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Λίγη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένεις πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και τα αφήνεις σε νερό με ξύδι.
  2. Κόβεις τη συκωταριά σε μακρόστενες λωρίδες (περίπου 15 εκ., δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρές).
  3. Ρίχνεις τις λωρίδες της συκωταριάς αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
  4. Πλένεις τα χόρτα και τα αφήνεις να στεγνώσουν
  5. Τα αλατίζεις ελαφρά.
  6. Παίρνεις διαφορετικά κομμάτια από τη συκωταριά, λίγα χόρτα και τα τυλίγεις με τα έντερα.
  7. Συνεχίζεις και με τα υπόλοιπα.
  8. Στο ταψί στρώνεις τα χόρτα που έχουν μείνει και βάζεις από πάνω τα γαρδουμπάκια.
  9. Ρίχνεις ελαιόλαδο, λίγο νεράκι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Φωτό: Μάρω Παρασκευούδη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates