ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Σταμάτα να περιμένεις την Παρασκευή για να ζήσεις

Post by: 10/09/2018 0 comments

Memes, GIFs και hashtags αντιπροσωπεύουν πώς αισθανόμαστε πλέον για κάθε μέρα της εβδομάδας και μπορούν ξεκάθαρα να επισφραγίσουν τον ενθουσιασμό μας για τον ερχομό της Παρασκευής και κυρίως του Σαββατοκύριακου – ισχύει μέχρι Κυριακή μεσημέρι γιατί από το απόγευμα η διάθεση ξαναπέφτει. Γιατί πρέπει όμως να περιμένεις την Παρασκευή για να ζήσεις και όπου «Παρασκευή» βάλε το καλοκαίρι για να πας διακοπές, έναν φίλο για να βγεις από το σπίτι, έναν σύντροφο για να νιώσεις καλύτερα.

  • Οι μέρες κυλούν περιμένοντας μία συγκεκριμένη ημέρα, κάποιον ή κάτι να προσφέρει συγκίνηση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι προσδοκίες, να αφορίζεις κάποιες μέρες ή και ολόκληρες περιόδους από τη ζωή σου και να προσδοκάς να ζήσεις κάτι διαφορετικό αυτές τις λίγες φορές.
  • Η προσμονή της Παρασκευής μοιάζει σαν να θέλουμε να λυτρωθούμε από την υπόλοιπη εβδομάδα, από όσα κάνουμε καθημερινά. Αυτό σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις ότι μπορεί να είσαι απογοητευμένος από την καθημερινότητά σου και τον τρόπο ζωής σου γενικότερα – κάτι που δεν θα λυθεί με ένα ποτό μετά τη δουλειά.
  • Απαιτείται χρόνος και αλλαγή της καθημερινότητας για να μπορείς να απολαμβάνεις εξίσου όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
  • Αφαίρεσε από το πρόγραμμα δραστηριότητες που δεν σε ευχαριστούν, συνδύασε τη γυμναστική με μία φίλη, τελείωσε νωρίτερα τη δουλειά και κάνε μία στάση για ένα aperitivo πριν φτάσεις σπίτι και πάρε μία μέρα ρεπό για να κάνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα.
  • Πες «ναι» στη βραδινή βόλτα, αποδέξου την πρόσκληση ενός συναδέλφου που συμπαθείς για φαγητό μετά το γραφείο ή για να δείτε μία θεατρική παράσταση – δεν χρειάζεται να περιμένεις πάντα την κολλητή σου για να κανονίσεις – και απόλαυσε έναν γρήγορο καφέ πριν πας στο γραφείο μόνη σου διαβάζοντας ένα θετικό άρθρο.
  • Η ζωή κυλάει πιο όμορφα όταν είναι κάθε σου μέρα γεμάτη και δεν περιμένεις να περάσεις καλά μόνο δύο μέρες την εβδομάδα.

 

Φωτό από: The Quint

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons