ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς νιώθουμε όταν μας έχουν εξαπατήσει

Post by: 02/06/2017 0 comments

Είμαστε όλοι ψεύτες σε διάφορους βαθμούς. Δε μπορούμε να αγνοήσουμε ότι τα ψέματα κι η εξαπάτηση αποτελούν μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο, ακόμα και στις καθημερινές μας συναναστροφές με μικρής σημασίας ψέματα. Μελέτες δείχνουν ότι ο μέσος άνθρωπος, αρκετές φορές την ημέρα, παραποιεί την αλήθεια, για ανόητους λόγους μερικές φορές. Όλοι το έχουν κάνει.

  • Τί γίνεται, όμως, όταν μιλάμε για κανονική εξαπάτηση; Μεγάλα ψέματα μπορεί να αποτελέσουν τραυματική εμπειρία ειδικά από εκείνους που δεν περιμένεις να σε εξαπατήσουν. Επίσης, η συχνότητα των μικρότερων ψεμάτων, δεν έχει σημασία πόσο ασήμαντα είναι, μπορεί να έχει εξ’ ίσου την ίδια βαρύτητα.
  • Πόσο εύκολο είναι να ανιχνεύσεις την εξαπάτηση; Πολλά ψέματα που αποκαλύπτονται, αντιφατικές δηλώσεις ή πληροφορίες που, αν τις συναρμολογήσεις, δεν έχουν νόημα και φυσικά δε ξεχνάμε το ένστικτο.

    Έχεις ποτέ εξαπατηθεί από τον άνθρωπο που αγαπάς ή κάποιον που εμπιστεύεσαι;

  • Είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτείς τί λάθη έκανες, γιατί έδειξες τόση εμπιστοσύνη και φυσικά μήπως αγνόησες τα σημάδια ηθελημένα γιατί δεν ήθελες να το πιστέψεις και να το αποδεχτείς. Ήταν ένα καλό μάθημα για το μέλλον.
  • Θυμήσου ότι είσαι ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου. Δε χρειάζεσαι άλλους για να είσαι ολοκληρωμένος. Αγάπα τον εαυτό σου.
  • Μη ξεχνάς όσοι λένε ψέματα στους άλλους και τους εξαπατούν, έχουν γεμίσει πρώτα τον εαυτό τους με ψέματα και είναι ο πρώτος που έχουν εξαπατήσει. Ίσως δε θέλουν να πουν την αλήθεια ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό.

Φωτό από: anxietyreduction.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons