ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μήπως οι κακές συνήθειες παρεμποδίζουν την ευτυχία σου;

Post by: 25/02/2020 0 comments

Σίγουρα έχεις ξανακούσει ότι οι κακές συνήθειες σε εμποδίζουν να ζήσεις την καλύτερη εκδοχή της ζωής σου.  Πιθανότατα όμως αυτό που σε κρατάει πίσω, τελικά, είναι η εσφαλμένη αντίληψη ότι οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν ή διακόπτονται. Σκέψου όμως ότι αν μπορείς να απαλλαγείς από τις συνήθειες που σε κρατούν κολλημένη σε μια διαδρομή, θα αφήσεις περισσότερο χώρο για τα καλά πράγματα και, τελικά, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να γίνεις πιο ευτυχισμένη αλλάζοντας δρόμους. Είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις.

Είναι εύκολο να συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο γιατί έτσι νιώθεις ασφαλής, όμως πώς θα προχωρήσεις ποτέ μπροστά; Τις περισσότερες φορές, ο κίνδυνος οδηγεί σε ανταμοιβή, και σε αυτή την περίπτωση, αυτή είναι η ευτυχία σου. Δεν θα ξέρεις ποτέ αν μπορείς να επιτύχεις τα καλά πράγματα στη ζωή, αν κάποια στιγμή δεν τα κυνηγήσεις. Μην παραπλανήσεις τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι όλο αυτό είναι μία τεράστια επιχείρηση, αλλά ξεκίνα σιγά-σιγά, προχωρώντας μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Πρέπει να είσαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου. Αν αμφιβάλλεις για σένα σε κάθε σου κίνηση, δεν θα προοδεύσεις ποτέ. Είσαι η μόνη που γνωρίζει τι σε κρατάει πίσω, οπότε βρες τι είναι αυτό, και βάλε τα δυνατά σου για να το περιορίσεις.

Αν αφήνεις τα λάθη του παρελθόντος να σε κρατούν από το μέλλον σου, πού θα σε βγάλει αυτό; Μην βλέπεις παλιά γεγονότα ως κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι, αλλά σαν κίνητρο για αλλαγή.

Αν κατηγορείς τους άλλους σε κάθε λάθος κίνηση, δεν θα μπορέσεις να δεις ποτέ από πού πηγάζουν τα προβλήματά σου. Πάρε την ευθύνη και γίνε εσύ υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου. Κάνοντάς το, μπορείς να δεις τι χρειάζεται να αλλάξεις.

Αν συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με τους άλλους, δεν θα μπορέσεις ποτέ να εκτιμήσεις τον εαυτό σου ή ό,τι σε έχει διαμορφώσει. Δεν μπορείς να γίνεις κάποιος άλλος, μπορείς όμως να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τι έγινε χθες και δεν έχεις τη δύναμη να ελέγξεις τι θα συμβεί αύριο, όμως έχεις τη δύναμη στο παρόν, που μπορεί να επιφέρει αλλαγή. Τι μπορείς να κάνεις σήμερα, τώρα, για να κάνεις τα πράγματα καλύτερα;

Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να ελέγξεις είναι η στάση σου ή ο τρόπος που επιλέγεις να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Εάν επιλέξεις να δώσεις αρνητικό πρόσημο σε ό,τι συμβαίνει, τότε ο αρνητισμός θα κυριαρχεί στη ζωή σου. Αν επιλέξεις να τα δεις με αισιοδοξία, τότε όλα θα είναι πιο φωτεινά. Η ζωή θα συνεχίσει, με τα θετικά και τα αρνητικά, το θέμα είναι πώς επιλέγεις να την αντιμετωπίσεις εσύ.

Φωτό από: insta-img.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons