ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μην θέσεις νέους στόχους, υλοποίησε τους παλιούς!

Post by: 29/12/2021 0 comments

Το να θέτεις καινούργιους στόχους κάθε νέα χρονιά που έρχεται, αποτελεί μία παράδοση στον δυτικό κόσμο, που αγγίζει πλέον τα όρια του κλισέ. Κάθε χρόνο η ίδια κίνηση: υψώνεις το ποτήρι με την σαμπάνια σου και υπόσχεσαι ότι φέτος θα φέρεις εις πέρας όλα αυτά που έχεις σκεφτεί. Κάθε νέα χρονιά που ξεκινά μοιάζει με ένα καινούργιο βιβλίο που περιμένει να γεμίσει με τα κεφάλαια της ζωής σου. Μόνο που κάπου στη μέση, βρίσκεις τον εαυτό σου να μην έχει γράψει ούτε λέξη.

Κάθε χρόνο επιφορτιζόμαστε με περισσότερες λίστες και “πρέπει”, αυξάνοντας έτσι το άγχος. Πόσες φορές έχεις θέσει νέους στόχους που δεν έχεις υλοποιήσει ποτέ; Τι θα έλεγες, λοιπόν, φέτος να κάνεις τη διαφορά και την ώρα που υψώνεις το ποτήρι σου να μην βάλεις περίσσια δουλειά στον εαυτό σου, αλλά να ολοκληρώσεις αυτές που ήδη έχεις; Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς αποτελεί από μόνη της μία αγχωτική ημέρα – όπως και η περίοδος των γιορτών γενικότερα, οπότε το να προσθέσεις επιπλέον στρες στον εαυτό σου μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Αντί, λοιπόν, να φτιάξεις νέες λίστες, καλύτερα να ανατρέξεις στις παλιές. Θέλεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου; Βγάλε κάτι από το πρόγραμμά σου, λέγε πιο συχνά «όχι» στους γύρω σου και μείωσε τις ώρες που περνάς στο Facebook. Δεν είσαι ευχαριστημένη με τη δουλειά σου; Ξεκίνα να ασχολείσαι με κάτι που σε ενδιαφέρει – έστω για μία ώρα την εβδομάδα – και δες πού θα σε βγάλει. Θέλεις να χάσεις βάρος; Άρχισε να χρησιμοποιείς περισσότερο τις σκάλες και τα πόδια σου. Μπορείς να φτάσεις σε κάθε σου στόχο, κάνοντας απλά μικρές αλλαγές. Όταν δεν αναγκάζεις τον εαυτό σου να κοιτάει τη «μεγάλη εικόνα», αλλά να κάνει μικρά βηματάκια, είναι πιο πιθανό να πετύχεις αυτό που θέλεις. Αυτή τη χρονιά, ύψωσε το ποτήρι σου και πιες για σένα και μόνο. Για τις όμορφες εκπλήξεις που θα φέρει ο καινούργιος χρόνος, για τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και για τη θέλησή σου να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Φωτό από: casinoplayersclub.ca

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons