ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Αυτοβελτίωση: 8 τρόποι για να εξελίξεις τον εαυτό σου!

Post by: 05/04/2018 0 comments

«Όταν προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από ότι είμαστε, όλα γύρω μας γίνονται ακόμα καλύτερα» έχει πει ο συγγραφέας Paulo Coelho. Πάντα υπάρχει χώρος για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, καθώς η αυτοβελτίωση είναι ένα συνεχόμενο ταξίδι. Όσο βελτιωνόμαστε, δεν γίνεται καλύτερη μόνο η δική μας ζωή αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω μας. Πώς μπορούμε λοιπόν να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι άνθρωποι;

Κάνε μία λίστα ή δημιούργησε ένα moodboard

Συγκέντρωσε σε μία λίστα όλα όσα έχεις ονειρευτεί ότι θέλεις να κάνεις ή μάζεψε αποκόμματα, λέξεις, εικόνες από περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία που τα εικονοποιούν για να φτιάξεις το δικό σου θετικό moodboard.

Ταξίδεψε

Πήγαινε κάπου πού δεν έχεις ξαναβρεθεί είτε με παρέα είτε μόνη σου. Ανακάλυψε καινούργια πράγματα μέσα από αυτό το ταξίδι και βγες από το comfort zone σου.

Ξεπέρασε τα εμπόδια

Πάντα υπάρχει κάτι που μας κρατάει πίσω, μας φοβίζει και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Αντιμετώπισε τα εμπόδια και ξεπέρασε ό,τι είναι αυτό που δεν σε αφήνει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Ίσως είναι απλά να αρνηθείς κάτι, να βγάλεις κάποιον άνθρωπο από τη ζωή σου, να διακόψεις μια τοξική σχέση ή απλά να αλλάξεις δρόμο προς την ανακάλυψη του εαυτού σου.

Κράτα ημερολόγιο από το ταξίδι

Γράψε τις εμπειρίες σου από όλο αυτό το ταξίδι αυτοβελτίωσης ώστε να μπορείς να επιστρέφεις στο ημερολόγιό σου και να κοιτάς την πρόοδό σου. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις τι είναι αυτό που δεν έχεις καταφέρει ακόμα και να ξαναπροσπαθείς.

Απόφυγε την τελειομανία

Όταν θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, η τελειομανία δεν αποτελεί σίγουρα λύση. Το να γίνεις τέλειος δεν είναι ποτέ ένας απτός στόχος. Αντιθέτως, δημιουργεί αρνητισμό όταν διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να αγγίξεις την τελειότητα. Μάθε από τα λάθη σου και αγκάλιασε τον εαυτό σου με τις ατέλειές του.

Κάνε ερωτήσεις και αναζήτησε τις απαντήσεις

Κάνε μία λίστα με όλες τις ερωτήσεις που έχεις σκεφτεί στο ημερολόγιό σου. Στη συνέχεια, κάνε ό,τι μπορείς για να βρεις τις απαντήσεις.

Κάνε yoga

Βρες το είδος – ή ακόμα καλύτερα τον δάσκαλο που σου ταιριάζει – και βάλε τη yoga στη ζωή σου. Δεν θα δεις διαφορά μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή σου.

Βρες τον μέντορά σου

Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζεις από τον επαγγελματικό χώρο, ένα οικογενειακό πρόσωπο που εμπιστεύεσαι ή ένας ειδικός.

Φωτό από: wallpaper21.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons