ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

7 βήματα για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου

Post by: 13/10/2017 0 comments

Η αυτογνωσία είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ, αλλά η προσπάθεια του να γνωρίζεις συνέχεια τον εαυτό σου μπορεί να σε βοηθήσει και να σε κατευθύνει προς το σωστό μονοπάτι όταν αισθάνεσαι χαμένος.

Όπως σε κάθε σου σχέση, η ποιότητα του χρόνου που ξοδεύεις με το άλλο πρόσωπο καθορίζει τις γνώσεις που έχει ο ένας για τον άλλο. Περνάς ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου;

Η ζωή μας μπορεί να είναι χαοτική, με τόσες υποχρεώσεις και ερεθίσματα, αλλά είναι σημαντικό να αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο για σένα. Όπως, λοιπόν κανονίζεις μία έξοδο για καφέ με την κολλητή σου, να δεις μία ταινία με τον σύντροφό σου ή να πας το παιδί σου στο μάθημα τένις, θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου. Τι σημαίνει αυτό;

  1. Θύμισε στον εαυτό σου πόσο μοναδική είσαι: Στο απέραντο Σύμπαν γύρω μας, δεν υπάρχει κανένας σαν εσένα. Εσύ – με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου – είσαι μοναδικός και έχεις μοναδικό σκοπό. Η ζωή είναι για να την ανακαλύψεις και να την ζήσεις.
  2. Μείωσε το εγώ σου και ανάπτυξε το αίσθημα της συμπόνιας: Αφού αποδεχθείς τη μοναδικότητά σου, μην αυξάνεις το «εγώ» σου. Όπως λέει ο Δαλάι Λάμα στο βιβλίο του “The Art of Happiness”, εστίασε σε όσα σε ενώνουν με τους άλλους και όχι σε αυτά που σε χωρίζουν – όλοι έχουμε την ίδια ανάγκη για φαγητό, στέγη και αγάπη. Χρησιμοποίησε τη μοναδικότητά σου για να κάνεις καλό στους άλλους.
  3. Θέσε μεγάλους στόχους: Κανένα όνειρο δεν είναι τόσο μεγάλο, αν είσαι διατεθειμένη να δουλέψεις σκληρά και να πιστέψεις στον εαυτό σου. Οι προκλήσεις που θα συναντήσεις στην πορεία, θα σου δείξουν τα όριά σου και θα μάθεις να αναπτύσσεις καλύτερες στρατηγικές για να πετύχεις αυτό που θέλεις.
  4. Κατάγραψε τις επιτυχίες σου: Αν παλεύεις με την αυτοπεποίθησή σου, η καταγραφή των επιτευγμάτων σου μπορεί να αποδειχθεί μία καλή συνήθεια. Κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι, μικρό ή μεγάλο, γράψτο κάπου. Κάθε φορά που αισθάνεσαι άσχημα ή σε κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις, μπορείς να τσεκάρεις τη λίστα σου.
  5. Απόλαυσε να μην κάνεις τίποτα πού και πού: Οι Ιταλοί ασπάζονται το “Dolce Far Niente” (η γλύκα του να μην κάνεις τίποτα), και η αλήθεια είναι πώς μερικές φορές το να μην κάνεις τίποτα έχει τη χάρη του. Δες την αγαπημένη σου σειρά ή κάνε κάτι που δεν χρειάζεται πνευματική προσπάθεια. Σου αξίζει επειδή είσαι άνθρωπος, όχι επειδή δουλεύεις σκληρά.
  6. Κάνε διαλογισμό: Αν δεν μπορείς να μείνεις ακίνητη, η “Sahaja”  Yoga είναι ένα είδος διαλογισμού που εστιάζει στην εξισορρόπηση των τσάκρα σου . Μέσα από μια σειρά στάσεων, μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα ρυθμό. Μόλις τελειώσεις με τις ήπιες στάσεις, θα είναι ευκολότερο να μείνεις ακίνητη.
  7. Ταξίδεψε (εκτός της ασφαλούς ζώνης σου): Ένα ταξίδι σε διδάσκει πολλά για τον εαυτό σου και σε αναγκάζει να εξετάσεις τις αξίες και τις πεποιθήσεις σου. Όλοι ονειρευόμαστε να βρεθούμε σε μια παραδεισένια τροπική παραλία, αλλά δεν είναι αυτή πραγματικά η έννοια του ταξιδιού – το ταξίδι γίνεται για την εκμάθηση, την ανάπτυξη και τη διεύρυνση των οριζόντων σου.

Φωτό από: aromalefkadas

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons