ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τυχαία πράγματα που με κάνουν να χαμογελώ!

Post by: 26/11/2019 0 comments

Πώς μπορείς να πεις ότι είσαι χαρούμενος, αν η χαρά δεν είναι μετρήσιμη; Για μένα, η χαρά, όπως και η ευτυχία είναι στιγμές και περίοδοι μέσα στον χρόνο. Η χαρά είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να με περιβάλλει το πρωί, μόνο και μόνο γιατί κάποιος άλλος έφτιαξε καφέ για μένα ή να έρχεται άξαφνα στη μέρα για να με κάνει να χαμογελάσω. Πολλές φορές όμως, θα πρέπει να την αναζητήσω εγώ ή να ξαναθυμηθώ όσα με κάνουν να χαμογελώ, πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν τυχαία.

Αυτή είναι η δική μου λίστα:

Η απαίτηση του σκύλου μου για χάδια κάθε πρωί. Κάθε φορά μου θυμίζει πώς πρέπει να αφήνω το κινητό και να ασχολούμαι με κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Οι ευγενικοί οδηγοί. Δυστυχώς, η καλή οδηγική συμπεριφορά δεν είναι ο κανόνας στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, ένας ευγενικός οδηγός μού φτιάχνει τη μέρα.

Τα αναπάντεχα κεράσματα. Η γειτονιά που δουλεύω είναι γεμάτη με καλοσυνάτους μαγαζάτορες που είναι πρόθυμοι να μού δώσουν διάφορες λιχουδιές, όπως ο Μιχάλης που με κέρασε το πιο τέλειο τηγανητό χταπόδι που ετοίμαζε για τον εαυτό του.

Τα λουλούδια. Όποτε συναντώ λαϊκή, κάνω μία στάση για να πάρω λουλούδια. Με κάνουν να χαμογελώ, είτε τα παίρνω για μένα είτε για κάποιον άλλον.

Ο καλός καφές. Η μυρωδιά του με αναζωογονεί και η πρώτη γουλιά είναι πάντα απολαυστική.

Οι καλές πράξεις των γύρω μου, όπως τότε που ένας κύριος αφρικανικής καταγωγής έπιασε με γυμνά χέρια ένα ταλαιπωρημένο πουλι που είχε βρεθεί σχεδόν κάτω από τη ρόδα μίας μηχανής (ο οδηγός είχε σταματήσει εγκαίρως) για να το σώσει. Νομίζω ότι αυτό δείχνει ελπίδα για την κοινωνία μας.

Τα προϊόντα ομορφιάς. Δεν είμαι beauty junkie, αλλά αγαπώ μία καλή ρουτίνα ομορφιάς με προϊόντα που ακολουθούν τους κανόνες της ηθικής.

Η θάλασσα. Όσο στραβά κι αν πάνε όλα, είναι αυτή που παίρνει το βάρος από πάνω μου.

Οι χαδιάρες γάτες. Είναι απίστευτο ότι ένα ζώο που σε συναντά τυχαία στον δρόμο, σε εμπιστεύεται για να το χαϊδέψεις.

Το τηλεφώνημα ενός αγαπημένου προσώπου που έχω να ακούσω καιρό.

Φωτό από: Freepik

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons