ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τρόποι για να αποκτήσετε μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση ως οικογένεια.

Post by: 06/12/2019 0 comments

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να βιώσουν τη μοναδική ικανοποίηση που προέρχεται κάνοντας καλές  πράξεις για τους άλλους. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε καταστροφές ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να προσφέρετε ως οικογένεια στον διπλανό σας.

Εκτός αυτού, η καλλιέργεια μιας οικογένειας με έντονη ανθρωπιστική δράση μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική. Παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους για να αποκτήσετε μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση σαν οικογένεια.

1. Ξεκινήστε με τους γείτονές σας και την κοντινή κοινότητα.
Η φιλανθρωπία δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Μπορεί ο γιος σας  να προσφερθεί να μαζέψει τα φύλλα των ηλικιωμένων γειτόνων σας ή  να προσφέρετε κουλουράκια στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα της πολυκατοικίας.

2. Κάντε μια ετήσια δωρεά ρούχων.
Κάντε μία επιθεώρηση μαζί με τα παιδιά σε όλες τις ντουλάπες. Επιλέξτε μόνο καθαρά ρούχα και αξεσουάρ ένδυσης. Ελέγξτε τις τσέπες, διπλώστε τα ρούχα και στη συνέχεια συσκευάστε τα για να τα δωρίσετε σε ένα φιλανθρωπικό κέντρο κοντά στην περιοχή σας.

3. Δωρίστε βιβλία.
Προτρέψτε την οικογένειά σας να σάς βοηθήσει να επιλέξετε ποια βιβλία μπορείτε να δωρίσετε. Η τοπική βιβλιοθήκη μπορεί ασφαλώς να επωφεληθεί από τις δωρεές σας.

4. Απευθυνθείτε στους κοντινούς παιδικούς σταθμούς.
Τα παιδιά σας μπορούν να επιλέξουν να δωρίσουν μερικά από τα άθικτα παιχνίδια τους. Εξηγήστε τους  πώς αυτή η χειρονομία θα δώσει χαρά σε άλλα παιδιά.

5. Επιλέξτε προϊόντα που προέρχονται από δίκαιο εμπόριο.
Διδάξτε στα παιδιά σας ότι ο αλτρουισμός μπορεί να συνδυαστεί με τον καταναλωτισμό όσο οι άνθρωποι αγοράζουν υλικά αγαθά σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας να επιλέγουν ηθικά προϊόντα, κάνοντας έτσι απλές καλές πράξεις.

6. Διδάξτε τη συμπόνια προς τα ζώα.
Η φροντίδα των ανήμπορων και άφωνων μελών της κοινωνίας μας,  όπως τα εγκαταλελειμμένα κατοικίδια ζώα, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μάθετε στα παιδιά το αίσθημα της συμπόνιας και του σεβασμού.

7. Δώστε αίμα.
Πάρτε τα παιδιά σας μαζί σας, εάν πρέπει να δώσετε αίμα. Εξηγήστε γιατί δίνετε αίμα και πώς μπορεί να σωθούν ζωές.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

8. Προσφέρετε εθελοντική εργασία με τα παιδιά σας.
Η τακτική εθελοντική εργασία σε τοπικές οργανώσεις με τον έφηβο γιο ή την κόρη σας δεν είναι μόνο μία καλή ευκαιρία για εκπαίδευση αλλά και για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Μπορεί να είναι αφορά το περιβάλλον, τα δικαιώματα των ζώων ή άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις στην περιοχή σας.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο καλλιεργείτε μία αλτρουιστική συμπεριφορά μεταξύ των νέων στο σπίτι σας, αλλά τους προσφέρετε πολύτιμη εκπαίδευση για σύνθετα κοινωνικά ζητήματα του πραγματικού κόσμου,  για την ομαδική εργασία και την ανάληψη ευθύνης για την βελτίωσή του.

9. Δημιουργήστε καλάθια τροφίμων.
Κινητοποιήστε όλα τα μέλη της οικογένειας  να βοηθήσουν για να δημιουργηθούν καλάθια τροφίμων. Δώστε τα καλάθια φαγητών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στην κοινότητά σας. Προτιμήστε τα φρέσκα προϊόντα από την τοπική αγορά. Θα είναι ακόμα καλύτερο αν παραδώσετε τα καλάθια όλοι μαζί σαν οικογένεια (αυτό μπορεί να γίνει σε περίοδο διακοπών).

10. Βρείτε χρόνο για να καθίσετε και να μιλήσετε ως οικογένεια.
Μοιραστείτε ιδέες επικεντρωμένες στη γενναιοδωρία και γιατί έχει σημασία. Ερωτηθείτε πώς αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους και ακούστε τις ιδέες κάθε μέλους της οικογένειας.

Φωτό από: Your Dubai Guide

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons