ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων που δεν έκανες

Post by: 01/12/2017 0 comments

Πολλές από τις συμβουλές της ευζωίας έχουν να κάνουν με το τι πρέπει να κάνουμε,  γεμίζοντάς μας συχνά με τύψεις για όσα δεν κάναμε. Χωρίς να είναι λάθος αυτές οι συμβουλές, αφού για να ζήσουμε μία καλή ζωή πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενεργοί. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η σοφότερη κίνηση που θα κάνεις είναι να μην την κάνεις.

Μην…

  1. Στείλεις εκείνο το γράμμα που μοιράστηκες τις σκέψεις σου ενώ ήσουν οργισμένος, θολωμένος ή φοβισμένος.

«Αν έχεις υπομονή σε μία στιγμή θυμού, θα καταφέρεις να ξεφύγεις από 100 μέρες θλίψης» – κινέζικη παροιμία

Είναι λυτρωτικό να καταγράψεις τις σκέψεις σου στο χαρτί, αλλά άφησέ το να τελειώσει εκεί. Το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει αρκετά στις δύσκολες στιγμές της ζωής σου, καθώς ξαλαφρώνεις από το συναισθηματικό βάρος και ξαναδιαβάζοντάς το μπορείς να δεις πιο καθαρά το πρόβλημα που σε βασανίζει.

  1. Φας / πιεις όλο το πακέτο / κουτί / μπουκάλι (εκτός κι αν είναι νερό)

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά θέτοντας στον εαυτό σου αυτόν τον απλό κανόνα ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες, θα σε γλιτώσει από πολλές κακές αποφάσεις.

  1. Παρατήσεις το όνειρό σου

«Αυτό που πονάει, δεν είναι αυτό που είσαι, αλλά αυτό που δεν είσαι» – Oscar Levant

Καθώς κυνηγάς το όνειρό σου, πολλά εμπόδια μπορεί να μπουν στον δρόμο σου. Πόσο πολύ το θέλεις και πόσο δημιουργικός μπορείς να γίνεις για να το κάνεις πραγματικότητα;

  1. Κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν σε αγαπούν, δεν σε σέβονται ή δεν θέλουν να δουν την ομορφιά που έχεις μέσα σου.

Καθώς μεγαλώνεις, αυξάνεται η ανάγκη για σταθερές σχέσεις με ανθρώπους που μπορείς να βασιστείς, υπάρχει ειλικρίνεια και αγάπη. Μην φοβηθείς λοιπόν να αφήσεις όσους δεν στέκονται στο πλευρό σου.

  1. Αφήσεις να χαθεί μία ευκαιρία μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρεις πώς θα την αρπάξεις

«Μία χαμένη ευκαιρία ή μια ευκαιρία που αφήσαμε στη μέση, είναι η χειρότερη κόλαση που μπορεί να ζήσει μία ζωντανή ψυχή» – Rafael Sabatini

Αν γνωρίζαμε πώς να αντιμετωπίσουμε τα πάντα στη ζωή μας, όλες οι αποφάσεις θα ήταν εύκολες, όμως δεν είναι έτσι η πραγματικότητα. Η λήψη σημαντικών αποφάσεων είναι δύσκολη και δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνεις ξεκάθαρα τις ευκαιρίες. Μην αφήσεις να χαθούν όμως αυτές που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς την πρόκληση.

  1. Υποθέτεις ότι κάποιος άλλος είναι πιο έξυπνος από σένα ή εσύ είσαι εξυπνότερος από τους άλλους

Είτε πρόκειται για έλλειψη αυτοπεποίθησης είτε για ανασφάλεια, πολλές φορές υποβιβάζεις από μόνος σου τον εαυτό σου. Από την άλλη όμως, η αλαζονεία μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι καλύτερος από όλους. Καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θα σε οδηγήσει εκεί που θέλεις.

  1. Ξεχνάς να φοράς αντηλιακό

Προστάτευσε τον εαυτό σου από τον ήλιο – ακόμα και τον χειμώνα. Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.

  1. Ζεις στο παρελθόν

Αν χρησιμοποιούμε το παρελθόν για να προβλέψουμε το μέλλον, περιορίζουμε την ποιότητα της ζωής που θέλουμε να έχουμε. Ό,τι αρνητικό ή θετικό συνέβη στο παρελθόν, το έζησες. Ναι, είσαι «προϊόν» του παρελθόντος σου, αλλά το παρελθόν δεν προβλέπει το μέλλον σου.

  1. Συγκρίνεις το δικό σου ταξίδι με των άλλων

Γιόρτασε αντί να ανταγωνίζεσαι. Χειροκρότησε αντί να ασκείς κριτική. Κάθε φορά που επιλέγουμε να συγκρίνουμε, το κάνουμε με άγνοια. Δεν γνωρίζουμε όλη την ιστορία πίσω από κάθε κατάσταση και κάθε άνθρωπος έχει τη δική του.

  1. Σταματήσεις να πιστεύεις στη δύναμη και τη μαγεία της αγάπης

Πρώτα από όλα, το να πιστεύεις στην αγάπη ξεκινά από μέσα σου. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό που δίνουμε επιστρέφει σε εμάς. Καλλιέργησε μία ζωή με αγάπη τόσο προς εσένα όσο και προς τους γύρω σου. Αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη το καλό.

Φωτό από: Pixabay

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons