ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τιπς για να έχεις το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Post by: 09/02/2021 0 comments

Και ποιος δεν θέλει να έχει τον έλεγχο στη ζωή του; Όλοι νιώθουμε αμήχανα όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Ακολουθούν κάποια τιπς που μπορείς να εφαρμόσεις, για να έχεις το πάνω χέρι σε διάφορες περιστάσεις της καθημερινότητάς σου.

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν πραγματικά άβολα με τη σιωπή. Ειδικά όταν βρίσκονται με κάποιο καινούργιο άτομο που δεν γνωρίζουν, οι αμήχανες στιγμές είναι πολλές. Είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό χώρο, είτε όταν βγαίνουν σε πρώτο ραντεβού. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να ξεκινήσεις ένα θέμα συζήτησης ή να πεις κάτι, ” δίνοντας πάσα” στο συνομιλητή σου να συνεχίσει τη συζήτηση. Έτσι, έχεις εσύ το πάνω χέρι, γιατί έχεις ξεκινήσει να μιλάς για κάτι το οποίο γνωρίζεις.
  • Χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος. Η γλώσσα του σώματος περνά υποσυνείδητα, αλλά και φανερά, μηνύματα στο συνομιλητή σου. Αν λοιπόν, βρίσκεσαι σε μία κατάσταση που θέλεις να έχεις εσύ τον έλεγχο εκείνη τη στιγμή, χρησιμοποίησε το σώμα σου για να το δείξεις. Για παράδειγμα, αν έχεις συζήτηση με κάποιον, και ενώ του έχεις πει ότι πρέπει να αποχωρήσεις, βλέπεις ότι δεν σε αφήνει και νιώθεις ότι έχει εκείνος το πάνω χέρι, τότε κάνε τα εξής:  κοίτα το ρολόι σου ή σήκω από τη θέση σου και μάζεψε τα πράγματά σου ή άρχισε να περπατάς προς την έξοδο. Αμέσως αποκτάς εσύ το πάνω χέρι και δείχνεις εμφανώς το ότι θέλεις να αποχωρήσεις.
  • Κοίτα τον άλλον στα μάτια. Σε μία διαφωνία όπου θέλεις να επικρατήσει η άποψή σου και να μη σε ‘καπελώσει” ο συνομιλητής, όρθωσε το ανάστημά σου, κράτα ευθύ το σώμα σου, κοίτα τον άλλον στα μάτια και προσπάθησε να μιλάς σταθερά και επιβλητικά, χωρίς άγχος. Ειδάλλως, στην περίπτωση πού δείξεις φοβισμένος, τότε ο άλλος θα έχει τον έλεγχο της στιγμής.
  • Στήριξε ό,τι λες με επιχειρήματα. Σκέψου το ανάποδα: όταν κάνεις μία κουβέντα και νιώθεις ότι ο άλλος έχει σοβαρά επιχειρήματα, να στηρίξει την άποψή του, εσύ νιώθεις μειονεκτικά. Έτσι λοιπόν, αν θέλεις και εσύ να έχεις το πάνω χέρι σε μία συζήτηση, φρόντισε να έχεις δυνατά επιχειρήματα, τα οποία και να πιστεύεις.
  • Μη δείχνεις τον εκνευρισμό σου. Όσο εκνευρισμένος και αν είσαι, εκείνη τη στιγμή πού θέλεις να έχεις το πάνω χέρι, μην το δείξεις. Γιατί έτσι δείχνεις ότι έχεις κυριευθεί από τα συναισθήματά σου. Κι αυτό σημαίνει, ότι το μήνυμα που περνάς στους άλλους, είναι ότι έχουνε εκείνοι το πάνω χέρι, γιατί είναι πιο ψύχραιμοι, ενώ εσύ είσαι συναισθηματικά ευάλωτος εκείνη τη στιγμή.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons