ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς να μάθεις μια καινούργια γλώσσα μόνη σου; (VIDEO)

Post by: 23/03/2021 0 comments

Αποφάσισες ότι θέλεις να μάθεις μια δεύτερη γλώσσα; Τέλεια!

Σκέφτεσαι όμως, πώς θα το καταφέρεις αυτό μόνη σου. Κι όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο και τρομερό.

1. Θέσε τον προσωπικό σου στόχο.
Ενώ ο καθορισμός στόχων, δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα τους πετύχεις, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε τι επίπεδο θέλεις να μάθεις τη γλώσσα; Για ποιο λόγο κάνεις αυτό το βήμα; Γιατί διάλεξες αυτή τη γλώσσα; Πόσο ψηλά θες να φτάσεις; Γιατί ως γνωστόν, αν δεν ξέρεις πού θες να πας, δεν ξέρεις προς τα πού θα πας.

2. Κάνε έρευνα.
Κάνε την έρευνά σου, ως προς το από πού θα ξεκινήσεις και ποιος τρόπος σε βολεύει καλύτερα. Από προσωπική άποψη, θα σου πω ότι το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να ψάξω βιντεάκια στο youtube. Έτσι σκέφτηκα, ότι θα μπορούσα να ξεκινήσω με αυτό τον τρόπο, να μάθω τα βασικά. Εγώ ήμουν τυχερή, γιατί βρήκα το κανάλι του εξαιρετικού Πάνου Κουργιώτη και ξεκίνησα να μαθαίνω τα αραβικά. Υπάρχουν στο YouTube αμέτρητα βίντεο που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις.

The YouTube ID of https://www.youtube.com/channel/UCYt45bcpmUxol9sbC-U-B_Q is invalid.

3. Βάλε πρόγραμμα.
Μη χαλαρώνεις, επειδή δεν θα έχεις το δάσκαλο να σε κυνηγάει να διαβάσεις. Βάλε πρόγραμμα και καθόρισε ποιες μέρες και ώρες θα “κάνεις μάθημα”. Στο ενδιάμεσο, κάνε επανάληψη. Γιατί ως γνωστόν, επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως!

4. Μείνε σε επαφή.
Μπορείς να μείνεις σε επαφή με τη γλώσσα, ανάμεσα στις ώρες μελέτης σου, βλέποντας κάποιες σειρές στην ξένη γλώσσα, διαβάζοντας τα νέα ή ακόμα ακούγοντας και μουσική. Μάλιστα έχει αποδειχθεί, ότι με αυτό τον τρόπο, δηλαδή μέσω της διασκέδασης, μπορούμε να αποστηθίσουμε περισσότερες λέξεις και να μάθουμε πιο εύκολα μια γλώσσα.

5. Κατέβασε applications.
Στις μέρες μας, είναι πολύ εύκολο να βρεις πληροφορίες για τα πάντα. Έχουν δημιουργηθεί λοιπόν, πολλές εφαρμογές, που μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις βήμα-βήμα μια γλώσσα. Έτσι μαθαίνεις και γραμματική, αλλά και καινούργιες λέξεις, λύνεις τεστάκια και ακούς πώς προφέρονται οι λέξεις, τις προφέρεις και εσύ και ελέγχεσαι για την πρόοδό σου από δάσκαλο.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons