ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις σε ένα πάρτι γραφείου

Post by: 13/12/2016 0 comments

Το γραφείο που δουλεύεις αποφάσισε να οργανώσει ένα πάρτι. Αυτό μπορεί να σημαίνει από ένα φαγοπότι στο γραφείο μέχρι μία δεξίωση με δείπνο και χορό. Ανεξάρτητα από το είδος του πάρτι, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες. Πρέπει να θυμάσαι ότι αν και πρόκειται για διασκέδαση, δεν παύει να είναι μία επιχειρηματική εκδήλωση με τους ανάλογους τρόπους συμπεριφοράς.

  1. Διάβασε προσεκτικά την πρόσκληση.

Εκτός από τα βασικά, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας, του τόπου και του χρόνου, μία πρόσκληση θα πρέπει, επίσης, να αναφέρει αν μπορείς να φέρεις σύνοδο ή όχι. Αν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο, τότε καλό θα είναι να πας μόνος, καθώς μπορεί να πρόκειται για ένα κλειστό πάρτι μόνο με εργαζόμενους.

  1. Ντύσου για να εντυπωσιάσεις.

Εκτός από την τοποθεσία και την ώρα του πάρτι, ενδεχομένως να σημειώνεται και το dress code, δηλαδή το είδος ενδυμασίας των καλεσμένων, ειδικά όταν πρόκειται για κοκτέιλ-πάρτι. Φρόντισε να εντυπωσιάσεις με την κομψότητά σου. Εννοείται όσο απλό κι αν είναι το πάρτι, μην εμφανιστείς με φόρμες, ούτε και με καμία τουαλέτα υπερπαραγωγή. Οι κακές γλώσσες του γραφείου περιμένουν να αρχίζουν τα σχόλια.

  1. Αλκοόλ.

Αυτό και μόνο θα πρέπει να είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Μη μεθύσεις για κανένα λόγο! Θα πρέπει να γνωρίζεις τα όριά σου στο ποτό. Και να τα τηρήσεις. Τί θα συμβεί αν το αφεντικό σου σε δει μεθυσμένη; Καταστροφή! Επίσης, αν κάποιος δε θέλει να πιεί, δείξε σεβασμό και μην τον πιέζεις να πιεί για να διασκεδάσει.

  1. Η μόνη ευκαιρία.

Το πάρτι της εταιρείας σου μπορεί να είναι η μόνη φορά που θα δεις τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο ή τον διευθυντή από κοντά. Συνήθως, αυτό συμβαίνει όταν δουλεύεις σε μία μεγάλη εταιρεία. Συστήσου. Αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να σε γνωρίσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη. Αν τον γνωρίζεις είναι αφορμή να μιλήσετε για κάποιο θέμα που τον ενδιαφέρει και να γνωριστείτε καλύτερα.

  1. Δώσε προσοχή στο χρόνο.

Έχει σημασία η ώρα που φτάνεις και που φεύγεις. Ακόμα κι αν δεν θέλεις πραγματικά να πας, απόφυγε να φτάσεις 20 λεπτά πριν από το τέλος, μόνο και μόνο για να κάνεις την εμφάνισή σου. Από την άλλη δεν είναι πάρτι με την παρέα σου για να το ξενυχτήσεις μέχρι το ξημέρωμα ή να προτείνεις συνέχεια για ποτό.

  1. Μακριά από θέματα που καίνε.

Μην περάσεις όλο το βράδυ με το να διαμαρτύρεσαι για οτιδήποτε σε ενοχλεί, να κλαψουρίζεις ή ακόμα και να κομπάζεις. Και απόφυγε αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η θρησκεία, η πολιτική, τα κόμματα κλπ. Μη μονοπωλείς τις συζητήσεις και, κυρίως, μη μιλάς για τον εαυτό σου ή τα επιτεύγματά σου όλη τη νύχτα. Δείξε ενδιαφέρον για τους άλλους. Να είσαι ευχάριστη. Και μη σου περάσει καν η ιδέα από το μυαλό περί κουτσομπολιού.

Φωτό από: Noobpreneur.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons