ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η γλώσσα του σώματος και πώς να τη χρησιμοποιήσεις υπέρ σου.

Post by: 07/08/2018 0 comments

Η έκφραση «δεν είναι αυτό που λες, αλλά είναι αυτό που κάνεις» είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Η γλώσσα του σώματός σου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο για το πώς γίνεσαι αντιληπτός, και έτσι θα πρέπει να γνωρίζεις να τη χειρίζεσαι σωστά.

Είτε πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη για δουλειά, είτε νιώθεις γενικά νευρικότητα όταν θα πρέπει να παρουσιάσεις τον εαυτό σου, βεβαιώσου ότι η γλώσσα του σώματός σου δεν θα προδώσει το φόβο και την ανησυχία σου, αλλά θα σου δώσει αυτό που ζητάς.

  1. Στάση σώματος

Έλεγξε τη στάση του σώματός σου. Καθώς μπαίνεις στο χώρο, κάνε προσπάθεια να έχεις καλή στάση σώματος. Τέντωσε την πλάτη σου, περπάτα με μεγάλο διασκελισμό, μη γέρνεις τους ώμους σου και κράτησε το κεφάλι σου ψηλά. Όταν μπαίνεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε ένα χώρο , οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.

  1. Χαμόγελο και επαφή με τα μάτια

Τράβηξε την προσοχή του ατόμου με το οποίο μιλάς και παρουσίασε μία ευχάριστη προσωπικότητα.  Χαμογέλα και μην είσαι απόμακρος. Το χαμόγελο και η οπτική επαφή σε κρατά σε “σύνδεση” με το συνομιλητή σου. Μην κοιτάς αλλού, αλλά φρόντισε να τον κοιτάς στα μάτια.

  1. Σταθερή χειραψία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις μία σταθερή χειραψία και όχι μία χαλαρή. Μία αδύναμη χειραψία θα κάνει μία φτωχή εντύπωση και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σε δουν αναξιόπιστα. Δεν υπάρχει λόγος να λιώσεις το χέρι του άλλου, αλλά η χειραψία πρέπει να είναι σταθερή και να δείξει ότι είσαι ζωντανός άνθρωπος.

  1. Κόψε ταχύτητα

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις το πόσο γρήγορα μιλάς. Συχνά, όταν λειτουργούμε με την ταχύτητα του μυαλού μας, έχουμε χάσει τον έλεγχο της γλώσσας του σώματός μας. Έτσι, μιλώντας αργά είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσεις το σώμα σου υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης.

Φωτό από: www.besmile.club

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons