ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η δουλειά που κάνεις δεν καθορίζει ποιος είσαι.

Post by: 20/04/2021 0 comments

Ο σύγχρονος άνθρωπος πολλές φορές ταυτίζει τον εαυτό του με τη δουλειά του και ξεχνάει ποιός πραγματικά είναι. Δεν είναι λίγες οι φορές, που θα συναντήσουμε ανθρώπους εκτός δουλειάς, οι οποίοι έχουν την τάση να συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα, ένας διευθυντής έχει μπει στη νοοτροπία του να διευθύνει, με αποτέλεσμα να θέλει να διευθύνει τα πάντα και τους πάντες στη ζωή του. Ένας δικηγόρος αντί να χαλαρώσει εκτός γραφείου, συζητάει συνεχώς για το ποιούς νόμους παραβιάζει ο κάθε ένας γύρω του. Από την άλλη μεριά, κάποιος που εργάζεται σε μία θέση με λιγότερες ευθύνες, μπορεί να μπει στη διαδικασία να νιώθει ότι δεν αξίζει τόσο όσο οι γύρω του, λόγω του ότι δεν έχει κάποια μεγάλη θέση. Είναι λάθος να μετράς έτσι την αξία σου. Δεν πρέπει να αφήνεις τη δουλειά σου να καθορίζει το ποιός είσαι.

1. Η δουλειά σου δεν είναι η μόνη επιτυχία σου.
Μπορεί να έχεις καταφέρει πολλά στον εργασιακό τομέα, αλλά δεν είναι η μόνη επιτυχία στη ζωή σου. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς. Η επιτυχία στη ζωή ενός ανθρώπου είναι, εκτός από την πρόοδό του στην εργασία, και οι άνθρωποι που τον αγαπούν: η οικογένεια και οι φίλοι του. Μην επηρεάζεσαι από το ότι έχεις μία σπουδαία θέση και αυτό σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να παραμελήσεις όλα τα υπόλοιπα. Από την άλλη, μην ξεχνάς και τις υπόλοιπες επιτυχίες της ζωής σου, που θα σου θυμίζουν πάντα τους κόπους και τις προσπάθειές σου.

2. Η δουλειά αλλάζει.
Μία δουλειά μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Τι σημαίνει αυτό, ότι θα αλλάζεις και εσύ συνεχώς; Ένας άνθρωπος πρέπει να έχει το δικό του χαρακτήρα, αξίες, στόχους, ανάγκες και επιθυμίες. Να μην ξεχνά τι έχει κάνει στη ζωή του, τι έχει πετύχει και ποιοί άνθρωποι είναι δίπλα του. Αν αφήνεις τη δουλειά σου να καθορίζει το ποιος είσαι, και κάθε φορά που αλλάζεις δουλειά, αλλάζεις και εσύ, τότε στο τέλος δεν θα ξέρεις ποιος είσαι πραγματικά.

3. Η δουλειά σου είναι κάτι που κάνεις και όχι κάτι που είσαι.
Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Η δουλειά σου είναι κάτι, το οποίο κάνεις στην καθημερινότητά σου, και όχι αυτό που είσαι. Μπορεί εσύ στην πραγματικότητα να αξίζεις πάρα πολλά και να έπρεπε να έχεις μία σπουδαία θέση, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε να μην τα κατάφερες να ανέβεις πολύ ψηλά στην ιεραρχία. Αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζεις; Όχι φυσικά! Το ποιός είσαι το αποδεικνύεις έμπρακτα κάθε μέρα, σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας και της ζωής σου, και όχι μόνο στη δουλειά σου. Την αξία σου την ξέρεις πολύ καλά και δεν θα στην αποδείξουν 8 ώρες δουλειάς.

4. Οι άλλοι θα σε θυμούνται για σένα.
Οι άλλοι θα σε θυμούνται για σένα και όχι για τη θέση εργασίας σου. Θα γνωρίσουμε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μας, που μπορεί να κάνουν το ίδιο επάγγελμα. Τί σημαίνει αυτό; Ότι όλοι οι γιατροί είναι ίδιοι και το ίδιο σπουδαίοι; Όχι φυσικά. Το ότι κάποιος έχει μία θέση εργασίας δεν τον καθορίζει ποιός είναι. Θα σε θυμούνται για το χαρακτήρα σου,το ήθος, την ευγένεια και την αγάπη που προσφέρεις στους δίπλα σου. Θα ξεχωρίσεις για τον πραγματικό σου χαρακτήρα. Αν η δουλειά καθορίζει ποιοί είμαστε, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν δέκα-είκοσι είδη ανθρώπων, χωρισμένα ανάλογα με το επάγγελμά τους και δεν θα υπήρχε καμία διαφορετικότητα στο ποιός είναι ο καθένας και στο χαρακτήρα του.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons