ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

6 ρίσκα που πρέπει να πάρεις στη ζωή σου.

Post by: 27/09/2022 0 comments

Μήπως ήρθε η ώρα να ρισκάρεις στη ζωή σου; Μήπως είναι η στιγμή να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να σταματήσεις να φοβάσαι;

  1. Πεςόχι“.

Αν και αξίζει να λες “ναι” σε πράγματα έξω από τη ζώνη άνεσής σου, το “όχι” είναι εξίσου σημαντικό. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις ακριβώς, γιατί δεν θέλεις να κάνεις κάτι, όπως να συνεργαστείς με ένα συγκεκριμένο άτομο ή να έχεις μια συγκεκριμένη εμπειρία, το να ρισκάρεις με την απόρριψη μιας ευκαιρίας, χτίζει χαρακτήρα. Η ζωή είναι σύντομη και δεν υπάρχει χρόνος να σπαταλάς, σε πράγματα που δεν σου φαίνονται σωστά και δε σε εκφράζουν.

  1. Ταξίδεψε ως ντόπιος.

Μπορεί να έχεις ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά έχεις επισκεφθεί κάποιο ως ντόπιος; Η εμπειρία είναι μοναδική. Έχει περισσότερο ρίσκο φυσικά, μιας και δεν έχεις την ασφάλεια του ταξιδιωτικού γκρούπ, αλλά μόνο έτσι θα ζήσεις σα πραγματικός ντόπιος. Αντί να πας να δεις τα αξιοθέατα, μάθε πού περνούν τον χρόνο τους οι κάτοικοι της πόλης. Απομακρύνσου από αλυσίδες και υπερβολικά δυτικοποιημένα εστιατόρια και φάε σε μια γειτονιά. Κάνε εκδρομές και σύχνασε εκεί που πηγαίνουν όσοι κατοικούν σε αυτό το μέρος.

  1. Κυνήγησε τη δουλειά των ονείρων σου.

Κυνήγησε τη δουλειά των ονείρων σου, αντί για την ασφαλή επιλογή. Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι και δε τους γεμίζει η δουλειά τους, αλλά διστάζουν να ακολουθήσουν τη δουλειά που πάντα ονειρεύονταν. Πάρε το ρίσκο! Τίποτα δεν είναι ανέφικτο αν το θες. Άλλωστε, πόσες ευκαιρίες θα έχεις να κάνεις αυτό που θες;

  1. Πεςναισε όλα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Πολλές φορές ο φόβος μας, μας αποτρέπει από το να πάρουμε ρίσκα και να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα. Για σκέψου τώρα την ιδέα, να λες σε όλες τις προκλήσεις “ναι” για έναν ολόκληρο χρόνο! Το να δέχεσαι τα πάντα δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα, αλλά μπορεί να είναι μια εξαιρετική αφετηρία, για να βρεις το πάθος σου και να προχωρήσεις προς μια ζωή, που αντικατοπτρίζει πραγματικά τα ενδιαφέροντα και τα θέλω της ψυχής σου.

  1. Απελευθερώσου από τοξικούς ανθρώπους.

Δεν είναι ποτέ καλό να περιβάλλεις τον εαυτό σου με τοξικότητα. Αν και μπορεί να σου είναι εύκολο, να εντοπίσεις μια επιζήμια σχέση αγάπης, συνεργασίας ή φιλίας, δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολο να απελευθερωθείς από αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους. Όσο ρίσκο κι αν είναι, ήρθε η ώρα να απαλλαχθείς από ό,τι σε πάει πίσω, είτε αυτό λέγεται διαζύγιο είτε ακόμα κι αλλαγή δουλειάς.

  1. Πες την αλήθεια σου.

Εάν δαγκώνεις τη γλώσσα σου και αναπνέεις βαθιά σε οικογενειακές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, για να μην πεις αυτό που πιστεύεις, ήρθε η ώρα να πάρεις το ρίσκο, να πεις την αλήθεια σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κακός ή αγενής, αλλά πρέπει να ξέρεις πώς να σταθείς στη θέση σου, να εκφράσεις τη γνώμη σου και να πεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι σημαντικό.

Φωτό από: Toa Heftiba / Unsplash

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons