Όταν ήμασταν παιδιά φανταζόμασταν ότι έχουμε υπερδυνάμεις, πώς μετακινούμε αντικείμενα με τη σκέψη μας ή πώς διαβάζουμε τη σκέψη του άλλου. Κι όμως, έχουμε υπερδυνάμεις. Ίσως όχι σαν αυτές που φανταζόμασταν, αλλά μπορεί να είναι και πιο σημαντικές.
1. Ο εγκέφαλός μας παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Οι νευρώνες μας δουλεύουν για να μεταδώσουν μηνύματα στον εγκέφαλο και παράγουν αρκετή ποσότητα ηλεκτρισμού, γύρω στα 20W ηλεκτρικού ρεύματος. Η ποσότητα αυτή είναι ικανή να φωτίσει αμυδρά μία λάμπα.
2. Τα κόκαλά μας είναι πιο δυνατά από το χάλυβα.
Τουλάχιστον μέχρι τα 30 μας, τα οστά μας είναι δυνατότερα από τα περισσότερα από τα ισχυρότερα υλικά γύρω μας. Μπορούν να αντέξουν φορτίο τέσσερις φορές περισσότερο από το σκυρόδεμα.
3. Τα μάτια μας είναι δύο 576 megapixel κάμερες.
Τα κινητά τηλέφωνα έχουν κάμερες που κυμαίνονται από 8 έως 41 megapixel. Ακόμη και μία από τις καλύτερες κάμερες που κυκλοφορούν τύπου DSLR είναι 120 megapixel. Αυτό εξηγεί γιατί μπορούμε να δούμε σχεδόν 10 εκατομμύρια χρώματα.
4. Η καρδιά μας παράγει αρκετή ενέργεια για να μετακινήσει ένα φορτηγό.
Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά η καρδιά μας παράγει αρκετή ενέργεια κάθε μέρα για να κουνήσει ένα φορτηγό 32 χιλιόμετρα!
5. Η μνήμη της μύτης μας.
Η μύτη μας μπορεί να αναγνωρίσει και να θυμηθεί 50.000 διαφορετικές μυρωδιές!
Δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μύτη ενός σκυλιού, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε μία από τις πιο δυνατές μύτες στο ζωικό βασίλειο.
6. Έχουμε την ικανότητα να ακούμε τη θερμοκρασία.
Εκτός από την αφή μας, όπου πιάνοντας κάτι μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι ζεστό ή κρύο, τη γεύση και την όρασή μας, έχουμε την ικανότητα να ακούμε το ζεστό και το κρύο. Επιστήμονες απέδειξαν με έρευνες, πώς ο άνθρωπος είναι ικανός να ξεχωρίσει από τον ήχο που κάνει ένα αντικείμενο, αν είναι ζεστό ή κρύο.
7. Μπορούμε να καταλάβουμε μόρια με την αφή.
Όσο παρεξηγημένη και δεδομένη κι αν είναι η αφή μας σαν αίσθηση, έχει απίστευτες ικανότητες. Επιστήμονες μέσα από έρευνες απέδειξαν ότι απλά λίγα μόρια (που έχουν διαστάσεις απειροελάχιστες) είναι ικανά να γίνουν αντιληπτά μέσω της αφής και μάλιστα να ξεχωρίσουμε διαφορετικά είδη μορίων μεταξύ τους.
Φωτό από: wallpapers