Το Google Earth είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή που σου επιτρέπει να δεις όλα τα μέρη του κόσμου από ψηλά αλλά και από χαμηλά, σαν να ήσουν εκεί. Μπορείς τα ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο και να “περπατήσεις” στους δρόμους άλλων χωρών. Η εμπειρία του να μπορείς να ταξιδέψεις από τον καναπέ σου οπουδήποτε στον κόσμο είναι μοναδική. Ή για να είμαστε ακριβείς, σχεδόν οπουδήποτε. Υπάρχουν κάποια μέρη που η Google δε θα σου επιτρέψει να δεις. Είναι κάποιες περιοχές που είναι μαυρισμένες και δε μπορείς να τις δεις ούτε από ψηλά, πόσο μάλλον να ζουμάρεις. Για πολλούς κρύβουν ένα μυστήριο, με συνωμοσίες που αφορούν εξωγήινους ή περίεργα πειράματα. Για άλλους, απλώς είναι καθαρά θέμα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα όταν αφορά στρατιωτικές βάσεις.
- Βάση Ramstein της Πολεμικής Αεροπορίας, Γερμανία
Αυτό το κομβικό σημείο της Πολεμικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ είναι ένα καταφύγιο για τις δυνάμεις της Επιχείρησης Απελευθέρωσης του Ιράκ, και ως εκ τούτου θα μπορούσε σίγουρα να θεωρείται στόχος τρομοκρατών. Όταν τίθενται θέματα ασφαλείας η δική μας περιέργεια πάει πίσω!
- Βορειοδυτικός Ειρηνικός, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Εδώ είναι αυτό που μας δημιουργεί την περιέργεια. Τί ακριβώς δεν επιτρέπεται να δούμε; Δεν είναι γνωστό να υπάρχει κάποια πολεμική βάση σε αυτό το σημείο ή κάτι άλλο. Απλά φαίνεται να είναι μία περιοχή που την έχουν εξαφανίσει από το χάρτη. Η τοποθεσία είναι κοντά στα σύνορα Ουάσιγκτον-Όρεγκον και φημολογείται ότι ίσως να έχει με το HAARP και μυστικά πειράματα φυσικής.
- Διυλιστήριο πετρελαίου Szazhalombatta, Ουγγαρία
Ένα από τα πιο παράξενα “μαυρίσματα” στο χάρτη της Google earth αφορά την ουγγρική εγκατάσταση του πετρελαίου. Τα κτίρια λείπουν και ό,τι έχει απομείνει έχει καλυφθεί από ένα πράσινο κομμάτι σαν επίπεδο χορτάρι.
- Άγνωστη περιοχή της Ρωσίας
Ένα ακόμα μέρος που είναι τόσο μυστηριώδες και κανείς δεν έχει ιδέα τί είναι. Εικάζεται ότι είναι είτε ένας σταθμός ραντάρ ή πυραύλων αναχαίτισης, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι η εικόνα της γύρω περιοχής φαίνεται να έχει αντιγραφεί και επικολληθεί από ένα άλλο μέρος της χώρας.
- Κτίριο Μichael Aaf, Γιούτα
Το συγκεκριμένο κτίριο στη Γιούτα, είναι το μέρος όπου η κυβέρνηση ελέγχει τα χημικά όπλα. Εύλογοι, λοιπόν, οι λόγοι κάλυψης.
- Αεροδρόμιο Minami, Ιαπωνία
Μπορεί να μοιάζει με μία άγονη λωρίδα προσγείωσης, αλλά αυτή η θέση χρησιμοποιείται από το ιαπωνικό πολεμικό ναυτικό. Αυτό εξηγεί γιατί ζήτησαν από τη Google να καλύψει την περιοχή.
Φωτό από: yoshi-tex.com