ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Περίεργα πράγματα που θα δεις μόνο στην Ιαπωνία.

Post by: 15/01/2022 0 comments

Υπάρχουν πολλά περίεργα πράγματα που μπορείς να ανακαλύψεις στην Ιαπωνία. Τα περισσότερα φαίνονται αρκετά περίεργα στην αρχή, αλλά αν βρεθείς στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, μετά από λίγες μέρες, θα αρχίσεις να τα λατρεύεις. Από τουαλέτες υψηλής τεχνολογίας, ξενοδοχεία με κάψουλες, περίεργα φεστιβάλ, περίεργα φαγητά, η Ιαπωνία θα καταφέρει να σου προσφέρει το πολιτισμικό σοκ της ζωής σου.

Καφετέριες γάτας.

Αυτή είναι μια τέλεια εφεύρεση για εμάς που αγαπάμε τις γάτες! Πίνεις το ζεστό σου ρόφημα ενώ απολαμβάνεις ταυτόχρονα να χαϊδεύεις τα χαριτωμένα τετράποδα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανέβεις ψυχολογικά, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά;

Ξενοδοχεία με δωμάτια κάψουλες.

Οι Ιάπωνες βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο για να μπορούν να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες. Πώς; Με τα ξενοδοχεία με δωμάτια κάψουλες. Δωμάτια που έχουν σχήμα κάψουλας και χωράει μόνο ένα στρώμα μέσα. Προσωπικά θα τα παρομοίαζα με έναν μεγάλο μαγνητικό τομογράφο…. Συνήθως, μια μονόκλινη κάψουλα έχει πλάτος 1,2 μέτρα, μήκος 2 μέτρα και ύψος 1 μέτρο. Μπορεί να φαίνονται πολύ περίεργα στην αρχή, και ίσως κλειστοφοβικά, αλλά όσοι έχουν μείνει μέσα, λένε ότι είναι εξαιρετικά άνετα.

Καφετέριες Moomin.

Όσον αφορά τη δημιουργικότητα, οι Ιάπωνες είναι σίγουρα έτη φωτός μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι καφετέριες Moomin μπορεί να φαίνονται περίεργες και τρελές, αλλά οι Ιάπωνες τις λατρεύουν. Για όσους δεν ξέρουν, τα Moomins είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες σε μια σειρά βιβλίων και μια κωμική ταινία του φινλανδού εικονογράφου Tove Jansson. Και στις καφετέριες αυτές, μπορείς να πιεις τον καφέ σου παρέα με ένα λούτρινο Moomin.

Ο Γρηγόρης και ο Σταμάτης ή το Κουνέλι Miffy.

Όταν δεις το πράσινο ανθρωπάκι, περπατάς. Αυτό μάθαμε όταν ήμασταν παιδιά. Αλλά σε ορισμένες διαβάσεις πεζών στην Ιαπωνία, δεν θα δεις έναν πράσινο ανθρωπάκι. Αντ ‘αυτού, θα δεις το κουνέλι Miffy, που μοιάζει πολύ με το Hello Kitty, την οποία λατρεύουν στην Ιαπωνία.

Μαγαζιά αγκαλιάς.

Το 2012 άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο είδος επιχείρησης στην περιοχή του Τόκιο. Για μερικές χιλιάδες γιεν, οι πελάτες μπορούν να κοιμηθούν στο κρεβάτι με μια όμορφη γυναίκα/ άντρα ή να κάτσουν αγκαλιά με κάποιον άλλον. Έτσι αναπληρώνουν τις αγκαλιές και τη συντροφικότητα που τους λείπει. Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό. Μιλάμε για απλές αθώες αγκαλιές.

Τουαλέτες υψηλής τεχνολογίας.

Οι τουαλέτες υψηλής τεχνολογίας είναι το καλύτερο πράγμα που ανακάλυψα στην Ιαπωνία.  Αυτοκαθαριζόμενες, με ζεστά καθίσματα και μουσική! Έχουν άπειρα κουμπιά και λειτουργίες, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons