Μια από τις απόλυτες χαρές στη ζωή είναι οι διαδικτυακές αγορές. Είναι σαν να έχεις έναν ολόκληρο κόσμο επιλογών στα χέρια σου, δεν κουράζεσαι με το περπάτημα από κατάστημα σε κατάστημα και νιώθεις πάντα έναν ενθουσιασμό περιμένοντας την παράδοση του δέματος. Ειδικά πλέον, με την πανδημία του κορωνοϊού, πολλοί έχουν στραφεί στις αγορές από το διαδίκτυο.
Αλλά ένα δύσκολο κομμάτι, αν ψάχνεις για ρούχα στο ίντερνετ, είναι το νούμερο και η εφαρμογή. Ένα υπέροχο φόρεμα μπορεί να φαίνεται καταπληκτικό στο μοντέλο, αλλά οι αναλογίες μπορεί να είναι διαφορετικές για τον σωματότυπό σου, και υπάρχει πιθανότητα να καταλήξεις με ένα πολύ φαρδύ ή στενό ρούχο.
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που πρέπει να έχεις κατά νου, όταν θέλεις να βρεις το τέλειο ρούχο. Από τις μετρήσεις μέχρι την επιλογή του υφάσματος, όλα κάνουν τη διαφορά στο να φτάσει το σωστό μέγεθος στην πόρτα σου.
Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα τα καταφέρεις!
- Μέτρησε τον εαυτό σου με τον σωστό τρόπο.
Η μέτρηση είναι το κλειδί για μια καλή εφαρμογή. Έτσι, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρεις την τέλεια εφαρμογή, είναι να πάρεις τα μέτρα σου στο μπούστο, τη μέση, τους γοφούς και την πλάτη. Χρησιμοποίησε μια εύκαμπτη μεζούρα, παρόμοια με αυτές που έχουν οι μοδίστρες.
Είναι επίσης καλό να προσέχεις τί φοράς κατά τη λήψη αυτών των μετρήσεων. Ο καλύτερος τρόπος είναι μόνο με τα εσώρουχά σου, για να έχεις καλύτερη ιδέα για το πώς θα ταιριάζει το ρούχο πάνω σου. Αυτό θα σου δώσει πιο ακριβή εφαρμογή, σε σύγκριση με το εάν κάνεις μετρήσεις, ενώ φοράς ρούχα.
Πλέον τα περισσότερα site σου ζητάνε να μετρήσεις τις διαστάσεις σου, για να βρουν αυτόματα το σωστό νούμερο. Αλλιώς έχουν πίνακες, που ανάλογα με τις μετρήσεις που θα πάρεις, μπορείς να δεις το νούμερο που σου ταιριάζει σε κάθε εταιρεία.
- Λάβε υπόψιν την εφαρμογή του μοντέλου.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε μοντέλα. Τα περισσότερα καταστήματα όμως, παρουσιάζουν τα ρούχα τους σε μοντέλα, που μπορεί να έχουν τελείως διαφορετικό σωματότυπο από το μέσο πληθυσμό. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, είναι να πιστεύεις ότι το όπως εμφανίζεται ένα ρούχο σε ένα μοντέλο, θα είναι και πάνω σου.
Πολλοί ιστότοποι πλέον έχουν αρχίσει να μοιράζονται τα στατιστικά του μοντέλου που φοράει το κάθε ρούχο, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του ενδύματος και του μήκους του και του αν έχει χαλαρή ή στενή εφαρμογή, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι νούμερο να διαλέξεις.
- Εξέτασε το υλικό που χρησιμοποιείται.
Εκτός από το νούμερο ενός ρούχου, είναι επίσης σημαντικό να προσέξεις και τον τύπο του υλικού, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος που θα διαλέξεις. Για παράδειγμα, ένα τζιν χωρίς ελαστάνη, να ξέρεις ότι θα είναι λιγότερο ελαστικό και θα χρειαστούν ώρες χρήσης, προτού πάρει τη φόρμα του σώματός σου.
Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις των τζιν που ενώ στην αρχή είναι καλά σε νούμερο, μετά σου είναι χαλαρά. Άρα, πρέπει να είναι πιο σφιχτά κατά την αγορά, για να είναι άνετα στη συνέχεια.Από την άλλη, τα τζιν με ελαστάνη ή λίκρα, είναι πολύ πιο ελαστικά άρα και πιο “ευέλικτα” στο μέγεθος.
Άλλα υλικά που πρέπει να προσέξεις είναι ο πολυεστέρας, ο οποίος είναι ανθεκτικός στη συρρίκνωση, και το βαμβάκι, το οποίο μπορεί να συρρικνωθεί ή να τεντωθεί με την πάροδο του χρόνου.
- Σε περίπτωση αμφιβολίας, διάλεξε το μεγαλύτερο.
Όταν απλά δεν ξέρεις τί μέγεθος να παραγγείλεις ή αν νομίζεις ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε 2 μεγέθη, είναι πάντα ασφαλές να πάρεις το μεγαλύτερο νούμερο. Είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείς ένα ρούχο που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, από ένα πολύ μικρότερο. Για παράδειγμα, ένα λίγο μεγαλύτερο παντελόνι μπορεί να σταθεί μια χαρά με μια ζώνη. Ή ένα πουκάμισο να φορεθεί ριχτό και χαλαρά. Στη χειρότερη, το πας για στένεμα στη μοδίστρα. Ενώ το μικρότερο μέγεθος δεν μεταποιείται.