ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Πώς να νιώσεις καλύτερα με την εμφάνισή σου;

Post by: 04/01/2022 0 comments

Είσαι απογοητευμένη με την εμφάνισή σου; Αν και η εμφάνιση δεν σε καθορίζει και σίγουρα δεν είναι αυτή που φανερώνει την αξία σου, είναι σημαντικό να νιώθεις ικανοποιημένη με τον εαυτό σου.

Μερικές φορές ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο θαυμάζοντας την ομορφιά των άλλων, που παραμελούμε τον εαυτό μας. Εγκλωβιζόμαστε σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς, που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις σελίδες των περιοδικών και ξεχνάμε τον δικό μας μοναδικό τύπο.

Σημάδια ότι δεν είσαι ευχαριστημένη με την εμφάνισή σου.

 • Αγοράζεις ρούχα και μετά αποφασίζεις ότι απλά δεν φαίνονται καλά πάνω σου.
 • Μισείς να αφιερώνεις χρόνο για να ψωνίσεις, οπότε αγοράζεις ό,τι χρειάζεσαι, απλώς για να έχεις κάτι να φορέσεις.
 • Νομίζεις ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να φαίνεσαι ωραία, οπότε προτιμάς να μην προσπαθήσεις καν.
 • Καθορίζεις τί σου φαίνεται καλό, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αντί να λαμβάνεις υπόψιν τι προτιμάς εσύ.
 • Επιλέγεις νέα ρούχα ρωτώντας τη γνώμη άλλων.
 • Νιώθεις χαμένη όταν δεν ξέρεις τί να φορέσεις.
 • Αποφεύγεις να γνωρίσεις νέα άτομα λόγω της εμφάνισής σου.
 • Θέλεις να φαίνεσαι κομψή, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.
 • Μερικές φορές δε σε νοιάζει το ντύσιμο και η φροντίδα του εαυτού σου.

Γιατί είναι σημαντικό να νιώθεις καλά με την εμφάνισή σου;

Το να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου και να έχεις αυτοεκτίμηση, φυσικά όχι μόνο για την προσωπικότητά σου, αλλά και την εμφάνισή σου, είναι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης της μακροπρόθεσμης ευτυχίας. Όταν αισθάνεσαι σίγουρη, σε κάνει να νιώθεις πιο ελεύθερη να αναλάβεις ρίσκα που διαφορετικά δεν θα έπαιρνες και να κυνηγήσεις περισσότερα πράγματα στη ζωή σου.

Αντίθετα, όταν αισθανόμαστε αρνητικά για τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας, πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε σπουδαία πράγματα. Σταματάμε να πιστεύουμε ότι αξίζουμε να έχουμε τον καλύτερο σύζυγο, τους καλύτερους φίλους, την καλύτερη δουλειά και τις καλύτερες πιθανότητες να έχουμε μια υπέροχη ζωή.

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να είσαι ηγέτης στη δουλειά και σε διάφορους ρόλους στη ζωή σου. Σε τελική ανάλυση, αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, πώς μπορούν οι άλλοι να πιστέψουν σε εσένα;

Τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση για τον εσωτερικό τους κόσμο, αλλά και την εξωτερική τους εικόνα, είναι πιο πιθανό να γίνουν πρωταθλητές, δείχνουν τόλμη και θάρρος να κάνουν αλλαγές, παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο ενθουσιασμού και ενθαρρύνουν και άλλους ανθρώπους. Αμφισβητούν τους υπάρχοντες τρόπους σκέψης και είναι οι καλύτεροι στο να εκπροσωπούν ομάδες ανθρώπων.

Από την άλλη, οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση αντιστέκονται στο να ξεχωρίζουν και σπάνια εκφράζουν την άποψή τους.

Πώς να νιώσεις καλύτερα για την εμφάνισή σου;

Η αυτοεκτίμηση μερικές φορές ονομάζεται συνήθεια σκέψης, επειδή είναι κάτι που μπορείς να εξασκείς καθημερινά.

 1. Απόρριψε τα πρότυπα ομορφιάς που πλασάρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην ξεχνάς ότι το photoshop κυριαρχεί παντού.
 2. Αγόρασε ρούχα μόνο αν μπορείς να πεις ότι σου αρέσουν πραγματικά. Αγάπησε τη διαδικασία του να ψωνίζεις και μη σου φαίνεται αγγαρεία.
 3. Άρχισε να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Άκου τη γνώμη σου και τι έχει να σου πει ο εαυτός σου. Μην απορρίπτεις οτιδήποτε σκέφτεσαι και μη θεωρείς σωστή μόνο τη γνώμη των άλλων.
 4. Χαμογέλα περισσότερο στον εαυτό σου όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου.
 5. Μην πιστεύεις ότι είσαι όμορφη μόνο όταν είσαι στην πένα. Κορίτσια δεν σας κάνουν όμορφες το μακιγιάζ και τα επίσημα ρούχα. Είστε όμορφες από μόνες σας.
 6. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Εκείνες είναι εκείνες και εσύ είσαι εσύ. Τί παραπάνω έχουν εκείνες από σένα, για να μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεσαι; Είναι καταστροφικό για την ψυχική σου υγεία και την αυτοεκτίμησή σου. Οι συγκρίσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε κατώτερες από τους άλλους.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons