ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Ποιοί είναι οι λόγοι που το να καθαρίζεις συχνά δεν κάνει καλό;

Post by: 12/10/2019 0 comments

Τα τελευταία χρόνια, οι γιατροί έχουν φτάσει σε ένα αντιφατικό συμπέρασμα:  Η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να μάς αρρωσταίνει. Όσο παράξενο κι αν σού φαίνεται, υπάρχει περίπτωση το πολύ καθάρισμα να οδηγεί σε αλλεργίες, άσθμα, φλεγμονώδεις παθήσεις των εντέρων και άλλες αυτοάνοσες διαταραχές. Και θα μου πεις, μα όταν δεν καθαρίζουμε αρρωσταίνουμε, αλλά και όταν καθαρίζουμε πάλι αρρωσταίνουμε. Τελικά τί πρέπει να κάνουμε;

Το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να εκπαιδεύεται συνεχώς.

Η έλλειψη έκθεσης σε βακτηρίδια, ιούς και αλλεργιογόνα εμποδίζει την κανονική ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας τελικά την πιθανότητα να αρρωστήσουμε.

Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται εκπαίδευση, όπως και κάθε άλλο όργανο στο ανθρώπινο σώμα. Χωρίς αυτή την εκπαίδευση, ο οργανισμός μας είναι πιο επιρρεπής στο να μην αντιμετωπίσει σωστά έναν “εχθρό”, όπως έναν ιό. Αλλά και το αντίστροφο, μπορεί να επιτίθεται λάθος στον ίδιο τον εαυτό του, όπως στην περίπτωση αυτοάνοσων.

Πώς μπορεί η λιγότερη καθαρότητα να μας κάνει πιο υγιείς; 

Προφανώς, η καθαριότητα έχει οδηγήσει στο να μην αρρωσταίνουμε από βαριές και θανατηφόρες ασθένειες που υπήρχαν στο παρελθόν, όπως η χολέρα και ο τύφος.

Έρευνες έδειξαν ότι παιδιά που μεγάλωναν σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, όπου επικρατεί λιγότερη καθαριότητα, είχαν σχεδόν μηδενικά ποσοστά αλλεργικής ρινίτιδας και αυτοάνοσων. Ακόμη και σε μια αναπτυσσόμενη χώρα όπως η Γκάνα, τα παιδιά της πόλης έχουν υψηλότερα ποσοστά αυτοάνοσων ασθενειών, από τα φτωχότερα παιδιά που ζουν στο χωριό.

Τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι. Κοινώς, δεν είπαμε να μην καθαρίζεις το σπίτι σου και να το αφήσεις να βρωμίσει, αλλά δεν πρέπει να φτάνεις και στο άλλο άκρο. Καλό είναι να καθαρίζεις μία φορά την εβδομάδα, χωρίς όμως να χρησιμοποιείς αντιβακτηριδιακά, που σκοτώνουν τα πάντα. Αν δεις κάτω από το μικροσκόπιο, ακόμα και το απλό νερό σε ένα πανάκι, μπορεί να διώξει τα περισσότερα μικρόβια από ένα τραπέζι, για παράδειγμα.

Φωτό από: Live Organic

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons