ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Οι πιο εντυπωσιακές βασιλικές τιάρες.

Post by: 03/08/2019 0 comments

Και ποιά δεν θα ήθελε να φορούσε τη δική της τιάρα; Είναι ένα πανέμορφο, αλλά και πανάκριβο κομμάτι. Άλλωστε, πολλά κορίτσια, από μικρά ονειρεύονται τη στιγμή που θα φορέσουν μία, έστω ψεύτικη. Τη μεγαλύτερη συλλογή από τιάρες, την έχει η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βασιλικές τιάρες του κόσμου.

 

1. Η τιάρα γάμου που φόρεσε η Μέγκαν.Την τιάρα που φορούσε η Μέγκαν Μαρκλ την ημέρα του γάμου της, τη δανείστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η τιάρα αυτήανήκε στην βασίλισσα Μαρία, τη γιαγιά της βασίλισσας. Η καρφίτσα στο κέντρο της χρονολογείται από το 1893. Η τιάρα ήταν δώρο στη Βασίλισσα Μαρία από την κομητεία Linkoln για το γάμο της.

 

2. Η τιάρα του γάμου της Κέιτ.Η τιάρα που φόρεσε η Κέιτ Μίντλετον στο γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ ήταν ένα δώρο του 1936. Ήταν ένα δώρο από τον Δούκα της Υόρκης και αργότερα βασιλια Γεώργιο VI στη Δούκισσα της Υόρκης, δηλαδή τη βασίλισσα Ελισάβετ, ως δώρο για τα 18α γενέθλιά της. Φορέθηκε ως επί το πλείστον από την πριγκίπισσα Μαργαρίτα και την πριγκίπισσα Άννα.

 

3. Η γαμήλια τιάρα της Νταϊάνα.Η τιάρα της Νταϊάνα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση σε αυτόν τον κατάλογο, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα, ανήκε στην οικογένειά της. Το μεσαίο τμήμα της τιάρας δόθηκε ως γαμήλιο δώρο στη γιαγιά της Νταϊάνα. Τα άκρα της τιάρας πιστεύεται ότι προέρχονται από τον Frances Manby, τον τελευταίο γνωστό κόμη του Montagu.  Η εμφάνιση της τιάρας ολοκληρώθηκε στη δεκαετία του ’30 και χρησιμοποιήθηκε ως γαμήλια τιάρα στην οικογένεια Spencer.  Παρόλο που η βασίλισσα δάνεισε στη Νταϊάνα μια τιάρα από τη συλλογή της, εκείνη αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση από την οικογένειά της.

 

4. Τιάρα της πριγκίπισσας Βικτώριας.Η Σουηδή πριγκίπισσα φορούσε μια υπέροχη τιάρα την ημέρα του γάμου της. Είναι ένα από τα παλαιότερα κομμάτια της συλλογής κοσμημάτων της σουηδικής βασιλικής οικογένειας και είναι παραδοσιακά φορεμένη στους γάμους της σουηδικής βασιλικής οικογένειας. Ο πρώτος ιδιοκτήτης της τιάρας ήταν η πρώτη γυναίκα του Ναπολέοντα, η Τζόζεφιν και η τιάρα μεταφέρθηκε στη Σουηδία από την εγγονή της, όταν παντρεύτηκε τον μελλοντικό βασιλιά Όσκαρ Ι της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

 

5. Η τιάρα του Αννόβερο.Όταν ο πρίγκιπας Κρίστιαν του Αννόβερο παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα, εκείνη φορούσε ως νύφη μια εκπληκτική τιάρα ακολουθώντας την παράδοση όλων των γυναικών του οίκου Αννόβερο, που παντρεύονται. Η τιάρα είχε φορεθεί στο παρελθόν από τη πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό το 2004 και την Αικατερίνα Μαλίσεβα στο γάμο της με τον αδερφό του Πρίγκιπα Κρίστιαν. Πιστεύεται ότι προέρχεται από τη συλλογή της Πριγκίπισσας Μαρίας του Αννόβερο.

 

6. Η τιάρα του Λουξεμβούργου.Αυτή την τιάρα φορούσε η πριγκίπισσα Κλαίρη, η σύζυγος του πρίγκιπα Φέλιξ του Λουξεμβούργου, το 2013. Η τιάρα αποτελείται από διαμάντια σε ασημί και χρυσό και διαθέτει αμπελόφυλλα, κομμάτια αμπέλου και μούρα από διαμάντια. Προέρχεται από τον 19ο αιώνα και αποτελεί μέρος του Λουξεμβουργιανού βασιλικού ιδρύματος της οικογένειας, που σημαίνει ότι δίδεται από γενιά σε γενιά.

 

7. Η τιάρα των γυναικών της μεγάλης Βρετανίας.Αυτή η τιάρα είναι η πιο διάσημη ανάμεσα στις βρετανικές βασιλικές τιάρες, καθώς είναι αυτή που φορά η Βασίλισσα Ελισάβετ όταν απεικονίζεται σε νομίσματα και τραπεζογραμμάτια.  Η τιάρα δόθηκε ως δώρο στη Βασίλισσα Βικτώρια Μαρία την ημέρα του γάμου της και πήρε το όνομά της από την επιτροπή γυναικών που συγκέντρωσαν χρήματα για τη δημιουργία της.

 

8. Η τιάρα Fleur-de-Lys.Αυτή η τιάρα προέρχεται από τη συλλογή της βασίλισσας Βικτωρίας Ευγενία της Ισπανίας.  Ήταν ένα γαμήλιο δώρο από το σύζυγό της το 1906. Η τιάρα έχει 3 μοτίβα fleur-de-lis, σύμβολο του οίκου των Βουρβόνων. Η Βικτώρια Ευγενία πήρε την τιάρα μαζί της στην εξορία και, μετά την αποκατάσταση του ισπανικού θρόνου, η τιάρα δόθηκε ως δώρο στην πριγκίπισσα Σοφία, σύζυγο του βασιλιά Juan Carlos.

 

9, Τιάρα της πριγκίπισσας Μάκο.Η Γιαπωνέζα πριγκίπισσα Μάκο άρχισε να παρευρίσκεται σε επίσημες εκδηλώσεις σε ηλικία είκοσι ετών και παρουσιάστηκε με κοσμήματα, κατάλληλα για αυτές τις περιπτώσεις. Αυτή η τιάρα κατασκευάστηκε γι ‘αυτήν από την ιαπωνική εταιρεία Wako και έχει διακοσμητικά από λουλούδια. Η τιάρα φυλάσσεται στα αυτοκρατορικά θησαυροφυλάκια.

 

10. Η τιάρα της βασίλισσας Αλία της Ιορδανίας.Η διαμαντένια Cartier τιάρα δόθηκε στη βασίλισσα Αλία από τον σύζυγό της. Αυτή η τιάρα είναι ξεχωριστή λόγω του μοντέρνου σχεδιασμού της: γραμμική παρά με λουλούδια. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας δεν διαθέτει συλλογή κοσμημάτων με στέμμα και οι τιάρες μεταβιβάζονται από τις μητέρες στις κόρες. Το 1977, η βασίλισσα σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου και η τιάρα πέρασε στην κόρη της, την πριγκίπισσα Haya.

Φωτό από: Nobreza Real

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons